To Go Seminarer

Ingerfairs To Go Seminarer og andre gratis arrangementer giver et refleksionsrum og inspiration til arbejdet med frivillige. Arrangementerne er for alle, der har interesse i den frivillige verden.

ToGo2015_1

Kommende To Go seminarer

 

SEPTEMBER: Frivillighed på naturområdet

Der er nogle helt særlige ting, der gør sig gældende ved naturfrivillighed. Det står klart, efter Julia i det sidste halvandet år arbejdet med Friluftsrådet på et projekt om netop dette. Du kan læse om hendes vigtigste læringer i denne artikel om frivillighed på naturområdet.

 

København – ER AFHOLDT
20. Juni 8.30-10.00
SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V

Fredericia
20. September 8.30-10.00
Det Grønne Rum, Danmarksgade 13, st. tv, 7000 Fredericia

Tilmelding: 
To-Go Seminaret er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er knappe. Tilmeld dig her.


EKSTRAORDINÆRT SEMINAR I ODENSE: Ledelse af frivillige

Vi holder et gratis seminar med temaet ledelse og involvering af frivillige i Odense d. 20. september.

Det har længe været udtrykt ønske om at vi afholder To Go seminarer på Fyn, og vi tester derfor mulighed med dette ekstraordinære arrangement.

Tid og sted
20. sep 14-18
Vollsmose Allé 20, 5420 Odense NØ

Tilmelding: 
Seminaret er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er knappe. Tilmeld dig her.

Få besked om næste seminar med det samme!

Tidligere To Go Seminarer

Emner fra tidligere To Go Seminarer kan rekvireres ud som oplæg på f.eks. generalforsamlinger, som inspiration til en medarbejderdag, eller noget andet, hvor I ønsker inspiration til jeres arbejde. Kontakt os for en uforpligtende snak.

Stå fast på din faglighed som frivilligkoordinator.

– Hør om frivilligkoordinering – den særlige faglighed det kræver at arbejde med frivillige.

– Sådan træder du ind i rollen som organisationens ekspert på frivilligområdet, så du skaber et ledelsesmæssigt frirum til dit arbejde med frivillige.

– Få kollegerne til at forstå behovet for at arbejde på de frivilliges præmisser, så I skaber et velfungerende frivilligmiljø.

Netværkskirken – indstillet til samskabelse

I Ingerfair er vi ved at skrive en bog om ledelse og involvering af frivillige i Folkekirken. Derfor har vi fået et unikt indblik i forskellige måder at være kirke på, som Præstekirke, virksomhedskirke og som netværkskirke.

På dette To Go seminar forklarer Troels B Carlander og Frederik C Boll, hvorfor og hvordan Netværkskirken tilbyder en gode organisatoriske rammer for samskabelse, som du kan veksle til inspiration til, hvilke rammer din organisation bør have for at være indstillet til samskabelse.

Samtidig får du naturligvis også et indblik i, hvordan frivilligheden udfolder i Folkekirken, når vi løfter sløret for bogens indhold.

Trin for trin guide fra et samskabelsesprojekt

På dette to-go seminar får du indblik i, hvilke overvejelser du skal gøre dig i forskellige faser af en samskabelsesproces, så du sikrer opbakning og kontinuitet i arbejdet.

Frederik C. Boll og Julia B. Hunt giver dig også et par fifs til, hvordan du kan arbejde med forhandlingsteknik og konflikthåndtering i praksis.

Få et samskabende mindset

Kom med på gratis To Go Seminar, hvor Julia Hunt og Marie Holdt fortæller om, hvordan du får et samskabende mindset.

På To Go Seminaret får du inspiration til hvordan du kan involvere forskellige samarbejdspartnere i din organisations arbejde.

Fra ønske om flere frivillige til handling!

Kom til gratis To Go seminar, hvor Julia B. Hunt tager fat i de konkrete værktøjer du kan bruge, når du vil rekruttere nye og andre frivillige.
 
Mange steder handler udfordringerne med generationsskifte ikke om manglende vilje, men om manlende viden om, hvad der skal til. Det er altid nemmest at kommunikere til de potentielle frivillige, der ligner en selv og den frivilliggruppe man allerede har.
 
På dette To Go Seminar tager vi fat i, hvordan man kommer fra et ønske om flere frivillige til rent faktisk at have skabt kontakten.

Nye frivillige – hvad skal de lave?

Kom med på gratis To Go Seminar, hvor Troels B. Carlander fortæller om, hvordan I kan få nye og andre frivillige ind i jeres organisation.

Er det svært at få involveret andre frivillige, end dem I normalt har? Er det fordi de andre ikke er så engagerede som jer, og de skal ændre deres måde at være på? Eller kan I ændre jeres måde at engagere nye frivillige på? Og kan I ændre jeres måde at organisere jer på, så der kan være plads til andre måder at nå jeres formål?

På dette To Go Seminar får du inspiration til, hvordan I kan få plads til andre typer, end dem I er vant til.

Fra Veteraner til Generation Z – sådan leder du fem generationer i en frivilligaktivitet.

En frivilliggruppe i en organisation er et af de få steder, hvor du har mulighed for at møde Veteranerne, Baby Boomers, Generation X, Y og Z på en og samme gang. Dette er et interessant, men ikke altid konfliktløst, møde. For når de fem ’generationer’ er engageret om samme sag, opstår der ofte uoverensstemmelser eller misforstået hensynstagen. Noget du som leder skal have fokus på, hvis du ønsker en gruppe, der arbejder sammen om sagen.

Kom med på det gratis To Go Seminar, hvor Marie B. Holdt giver dig inspiration til at arbejde med de forskelligheder, der er i en frivilliggruppe.