Ingerfair podcast: Fra viden til virkelighed

Denne podcast er en del af serien “Fra viden til virkelighed”. Serien har til formål at bygge bro mellem forskerne og praktikerne. Her sætter vi fokus på, hvordan man kan bruge faglig viden ude i virkeligheden til at løse praktiske udfordringer.

Episode #18. Grønne fællesskaber

I denne episode har vi besøg af professor i antropologi Quentin Gausset fra Københavns Universitet.
Quentin er medforfatter til den højaktuelle bog ”VIGØR”, som Forlaget Ingerfair udkommer med d. 10 juni. Podcasten giver en smagsprøve på nogle af de emner, bogen behandler.

Vi snakker eksempelvis om grønne fællesskaber, hvad disse kan, og hvordan vi kan lade os inspirere af dem, så øvrige civilsamfund kan opnå højere grad af grøn omstilling.

Quentin mener, at vi i øjeblikket befinder os midt i en kæmpe bevægelse mod en grønnere bevidsthed. Ordet ”klima” nævnes konstant i medierne, under valgkampen og i daglig tale, og hvis du som privatperson, virksomhed eller politisk parti ikke hopper med på bølgen, så ender det galt.
Men det er lettere sagt end gjort, og derfor diskuterer vi i podcasten nogle af de væsentlige pointer, forfatterne bag ”VIGØR” præsenterer:

  • Forskningen peger på, at fællesskab og kollektivitet er essentielt, hvis grøn omstilling skal udbredes.
  • Øko-fællesskaber er moderne og er tilegnet langt de fleste mennesker – men omstillingen til disse kræver kollektive indsatser, hvor der er plads til forskelligheder
  • Grøn omstilling inspirerer og giver fornyet positiv energi.

Pladsen til forskelligheder åbner op for forskellige indsatser, hvorfor det er vigtigt, at man ikke oplever løftede pegefingre, men derimod accept og forståelse for, at man gør, hvad man kan.

”VIGØR” udkommer som nævnt d. 10 juni og vi glæder os meget til at diskutere grøn omstilling, kollektivitet, klimabevægelser og meget mere!

Giv din mening til kende

Vi vil hjertens gerne høre, hvad du synes om podcasten. Kan du bruge den til noget? Har du ideer til emner, formater eller spændende mennesker, vi bare MÅ have i studiet?

Du er altid velkommen til at sende en mail til Filip, hvis du har ris, ros eller gode idéer.