Årsgilde for stamnørder

Ingerfairs Årsgilde for frivilligfagnørder 2021

Årets tema; Deltagerskab

 

Hvad gør du, når det ikke lykkedes?

Ofte forsøger vi at forbedre vores rekrutteringsindsatser, uddanne bedre ledere eller finde nye smarte måder at motivere frivillige på.

Men vi kan også stoppe op og skifte vinkel! Det gør vi på Ingerfairs Årsgilde 2021. Vi lægger vores vanlige redskaber på hylden. Faktisk lægger vi selve forståelsen af, hvad det betyder at være frivillig på hylden.

 

På Årsgildet retter vi opmærksomheden på deltagerskab

Gennem det sidste år har vi arbejdet med at kortlægge og forstå, hvordan organisationer skaber plads til mennesker, som ikke kan eller vil engagere sig på de måder, som organisationerne tilbyder. Vi har kigget ind i organisationer, som ophæver det klassiske frivillighedsbegreb, og det vi har fundet er flydende deltagelsesformer, strukturerede oplevelsesrejser ind i fællesskaber, der skaber handlekraft og selvtillid hos den enkelte.

Vi lægger simpelthen frivilligheden på hylden den dag, for sammen at udforske og eksperimentere med deltagerskab.

 

Du skal skabe oplevelser ikke opgaver

Hvordan oplever frivillige at træde ind i din organisations fællesskab? Oftest får nye frivillige en introduktion til opgaverne og de andre frivillige. Det er de færreste, som arbejder med den oplevelsesrejse, frivillige får.

Når vi i stedet for arbejder med hvilke tanker og følelser, vi gerne vil skabe hos de nye frivillige, kan vi skabe engagement og en grad af motivation, der både skaber loyale frivillige og gode ambassadører.

 

Det bemærkelsesværdige i rejsen mellem fællesskaber

Vi overser fra tid til anden, at deltagelse i et nyt fællesskab er en rejse ind i en ny (og måske anderledes) verden. For at gøre denne rejse meget tydelig har vi inviteret Martin Celosse-Andersen, som er direktør i En Procent Er Nok. I dag arbejder Martin med at lave Exit-forløb for rocker- og bandemedlemmer, og på Årsgildet vil Martin dele sin egen historie om den bemærkelsesværdige og svære rejse fra ét fællesskab, nemlig rockermiljøet, til et kriminalitetsfrit liv med nye fællesskaber.

 

Eksperimentet

Hvis din organisation brændte ned til grunden, og du kun kunne redde tre ting fra dit frivilligmiljø, hvilke ville det så være? På Årsgildet eksperimenterer vi med at opbygge et helt nyt og anderledes frivilligmiljø for din organisation, hvor du skal skabe plads til forskellige deltagelsesformer, gode oplevelser og veje ind i fællesskabet. På den måde arbejder du løbende sammen med andre deltagere om at omsætte de faglige oplæg til nye ideer, du kan tage med tilbage i din organisation.

Hør, hvorfor Tom fra Danmission deltog på Årsgildet 2018

Årsgilde d. 3. juni 2021

Tilmeld dig ved at sende en mail til os.

Som STAMNØRD har du automatisk sikret dig en gratis plads på Årsgildet, men vi skal stadig have bekræftigelsesmail fra dig, om du ønsker at deltage i dagen.

Er du ikke stamnørd kan du købe en billet til dagen for 2.495 kr. ekskl. moms.

Prisen inkluderer:
Billet til konferencedagen
Festmiddag med vand, vin og øl

Praktisk information:

Årsgildet afholdes på Musholm i Korsør d. 3. juni 2021 fra 9.00-17.00

Program

09.00 Check-in & morgenmad
09.30 Perifer legitim deltagelse
12.00 Frokost
13.00 Deltagerrejser
14.30 Gin & tonic og fællesbillede
15.00 Fra rocker til akademiker
17.00 Det officielle program slutter
18.00 Ingerfair inviterer på 3-retters middag

HENT OG LÆS HELE PROGRAMMET

Årsgildet er den årlige konference og fest for stamnørder, der arbejder professionelt for og med frivillige

Du er sikkert til mange konferencer om frivillighed, hvor du ofte lytter en hel dag på ’eksperterne’, men Ingerfairs Årsgilde for stamnørder er anderledes. Her er det dig, der er blandt eksperterne på frivillighed – der er nemlig meget, vi kan lære af hinanden og udvikle sammen.

Derudover prioriterer vi, at der er god tid på Årsgildet, hvor du og de andre deltagere kan trække jer lidt tilbage og gå i dybden med en af jeres udfordringer, udvikle videre på en ide fra tidligere på dagen eller blot snakke løst og fast om det, der optager jer i jeres arbejde med frivillige.

Derfor skal du glæde dig mindst lige så meget til at møde en helt masse andre stamnørder.