I denne episode har vi besøg af Olav Hesseldahl fra Ungdomsbureauet backstage – vi har inviteret Olav til at holde et oplæg på Ingerfairs årsgilde og vi begynder planlægningen her, hvor vi brainstormer og udvikler ideer mens mikrofonen er tændt.

Olav om unge frivillige

I løbet af episoden får du en smagsprøve på, hvad Olav har at sige om ungdommen og frivillighed. Vi kommer blandt andet ind på handlingsdemokrati vs. foreningsdemokrati, en snak vi også havde med Thomas Boje. Olav fortæller også om, hvem ungdommen “er” og hvad man skal være opmærksom på, når man ønsker at engagere unge frivillige. Vi slutter af med nogle lavpraktiske anbefalinger til, hvordan man skal kommunikere med unge og dykker ned i principperne bag den gode samtale inspireret af Sokrates. På årsgildet får deltagerne nemlig mulighed for at møde de famøse unge frivillige og stille dem alle de spørgsmål, som de går og bekymrer sig om i arbejdet med at rekruttere flere unge frivillige.

Vi giver dermed en smagsprøve på, hvad du kan forvente at høre fra Olav på årsgildet og mulighed for at forberede dig, hvis du deltager.

Årsgildet afholder vi d. 23. maj 2019. Her sætter vi fokus på frivilligkoordinatorens evige to-do liste og så er der tid til masser af sparring, netværk, læring og ikke mindst godt selskab med en masse andre frivilligfagnøder. Og lige nu er der er kun 9 pladser tilbage. Læs mere og tilmeld dig her.

Backstage med Ingerfair

Backstage med Ingerfair inviterer vi dig ind i maskinrummet i Ingerfair, hvor vi vender aktuelle faglige problemstillinger, som vi arbejder med i frivillige organisationer. Formålet med serien er at dele vores erfaringer, refleksioner og ideer med dig til inspiration for dit arbejde med frivillige.

Giv din mening til kende

Vi vil hjertens gerne høre, hvad du synes om podcasten. Kan du bruge den til noget? Har du ideer til emner, formater eller spændende mennesker, vi bare MÅ have i studiet?

Du er altid velkommen til at sende en mail til Maria, hvis du har ris, ros eller gode idéer.