I denne episode af “Fra viden til virkelighed” har vi besøg af Professor ved Roskilde Universitet, Thomas Boje. Igennem sin karriere har han udgivet mere end 103 publiceringer og i denne podcast kan du få en lettilgængelig bid af den store viden om frivillighed og civilsamfundet, som Thomas Boje besidder.

1) Vi undersøger begrebet frivillighed

Vi starter vores snak med at diskutere og nuancere begrebet frivillighed – hvad er det overhovedet vi taler om, når vi taler om frivillighed og frivilligt arbejde, hvornår begyndte vi at tale om frivillighed, har frivillighed været tilstede i længere tid end vi har institutionaliseret det og findes der andre måde at begrebsliggøre frivillighed på?

2)  Hvad ved vi om frivilligt arbejde?

Herefter bevæger vi os videre til en snak om, hvad vi ved og hvad vi ikke ved om den samfundsmæssige betydning af frivilligt arbejde og frivilligt engagement. Vi hører ofte om frivillighedens mange positive effekter, men savner ofte grundig dokumentation for disse påstande, derfor spørger vi Thomas Boje om, hvordan han vurderer kausaliteten mellem frivillighed og for eksempelvis demokratisk dannelse?

Thomas Boje

Vil du vide mere?

Både Frederik og Thomas har meget på hjerte og derfor blev samtalen lang – du kan derfor glæde dig til, at vi udgiver en podcast hver onsdag de næste tre uger, hvor du kan blive meget klogere på, hvad vi ved om frivillighed. I næste afsnit dykker vi ned i de mange rapporter, der findes om frivillighed, hvor Thomas hjælper os med at forstå, hvorfor der findes så mange forskellige opgørelser af antal frivillige i Danmark. 

Fra viden til virkelighed.

Denne podcast er en del af serien “Fra viden til virkelighed”. Serien har til formål at bygge bro mellem forskerne og praktikerne. Her sætter vi fokus på, hvordan man kan bruge faglig viden ude i virkeligheden til at løse praktiske udfordringer.

Giv din mening til kende

Vi vil hjertens gerne høre, hvad du synes om podcasten. Kan du bruge den til noget? Har du ideer til emner, formater eller spændende mennesker, vi bare MÅ have i studiet?

Du er altid velkommen til at sende en mail til Maria, hvis du har ris, ros eller gode idéer.