Kompetenceudvikling af lokalafdelingernes bestyrelser

Dette endagskursus, hvor du får redskaber til at facilitere bestyrelsesudviklingen, er målrettet dig, der er ansat til at understøtte og udvikle lokale afdelingsbestyrelser i din organisation.

 

Rollen som organisationens forenings- eller udviklingskonsulent er spændende og udfordrende, men der kan være mange forventninger til dit arbejde med at understøtte og styrke de lokale afdelinger rundt omkring i landet.

Du skal på samme tid balancere mellem organisationens strategiske prioriteringer med den lokale bestyrelses lyst og mulighed for at udvikle lokalafdelingen, mens hovedkontoret ofte arbejder i et hurtigere tempo end de lokale afdelinger, og ny tiltag risikerer at skabe frustrationer lokalt.

På dette kursus får du et overblik over, hvilke muligheder du har som konsulent for at drive udviklingsprocesser i lokale afdelinger, der kan få bestyrelserne med.

Du får redskaber til at facilitere workshopper og processer, så du kan understøtte de lokale bestyrelser i at implementere de nye tiltag, organisationen gør.

Opgaven i at skabe velfungerende lokalafdelinger kan være udfordret af, at det ikke længere er en nem opgave at finde frivillige til at bemande den lokale bestyrelse. På kurset får du derfor også metoder og tilgangen til at understøtte bestyrelser i selv det at rekruttere frivillige.

 

PROGRAM

  • Pligt eller lyst? Hør hvordan foreningsdemokratiet udvikler sig, og hvad kommende generationer af frivillige forventer af din organisation.
  • Din rolle og valg af position som konsulent kan afgøre, om vi får bestyrelsen med ”ombord”.
  • Den velfungerende bestyrelse kommer i flere udgaver – sådan planlægger og faciliterer du dialogen, om hvilken type bestyrelse, lokalafdelingen ønsker at være.
  • Rekruttering til bestyrelsen – sådan hjælper du bestyrelsen til at skabe en systematik i deres rekrutteringsarbejde.

 

KURSETS UNDERVISER

Lasse F. Petersen, konsulent i Ingerfair.
Lasse har arbejdet med udvikling af lokalafdelings-bestyrelser igennem de sidste 3 år. Han er 100 mtr. mester i den praktiske del af rekruttering og ledelse af frivillige, og så er han ophavsmanden bag Klub Frivillig konceptet, som han i 2015 vandt Kulturministerens Idrætspris for.

Lasse er praktiker til fingerspidserne og har siden 14 års alderen været frivillig leder i mange forskellige projekter. Derudover har han de seneste 4 år holdt over 130 oplæg i foreninger og organisationer med rekruttering og ledelse som emner.

Praktisk information

TID
D. 7. september ´22 kl. 9.30-15.30

STED
SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V

PRIS
3.195 kr. ekskl. moms.
Prisen er inklusiv forplejning.

Hvis knappen ikke virker hos dig, så send i stedet en mail til stine@ingerfair.dk

SE GRATIS ONLINE-KURSUS

Som forberedelse til kurset, Kompetenceudvikling af lokalafdelingernes bestyrelser kan du gratis se onlinekurset ’De dovne bestyrelser’ her (KLIK).

 

Har du problemer med at få online-kurset til at virke, så se vores guide her (KLIK).