Et uddannelsesforløb med fokus på hverdagen i en offentlig institution, der involverer frivilligheden
En ambitiøs uddannelse med titlen Ledelse og involvering af frivillige kræver, at visioner for velfærd og frivillighed i kommunen hænger sammen med de konkrete læringsmål og design af uddannelsen. Derfor er uddannelsen sammensat af valgmodulet under Diplom i ledelse: ’Ledelse i frivillige organisationer’. På den måde har uddannelsen fokus på at koble de praktiske redskaber til arbejdet med frivillige med den strategiske og systematiske tænkning bag udvikling af bæredygtige frivilligmiljøer.
Få frivilligheden ind som en del af din faglighed
Involveringen af frivillige rummer spændende potentialer, men også en række faldgruber. Gennem uddannelsen præsenteres du derfor for fordele og ulemper ved forskellige modeller for involvering og samarbejde med frivillige. Samtidig bliver du opdateret på viden om forskellige typer frivillige. På den måde bliver arbejdet med frivillige en del af din faglighed, når du løser dine arbejdsopgaver.
Få de bedste praksisnære redskaber, så du træffer sunde beslutninger
Med ansvaret for involveringen af frivillige har du til opgave at sikre en rød tråd fra organiseringen af frivillige til den måde, de rekrutteres, fastholdes og ledes på. Det er ofte også dit ansvar at vejlede kollegaer i at træffe fornuftige beslutninger samt sikre, at arbejdet med frivillige ikke bliver et konfliktemne. Derfor får du en praksis-testet redskabskasse med gode modeller og tilgange til at organisere de frivillige effektivt samt planlægge rekrutteringsindsatser, der virker. Derudover får du de bedste guider til at skrive frivilligstrategier og udvikle frivilligpolitikker. På den måde sikrer du en fast kurs for arbejdet med frivillige.
Løs en konkret problemstilling i dit arbejde sammen med de dygtigste konsulenter på frivilligområdet
Underviseren på denne uddannelse er håndplukket til opgaven. Derfor er du sikker på, at alle redskaber, modeller og viden om arbejdet med frivillige er helt up to date. Samtidig har underviseren erfaring fra arbejde i NGO’er og foreninger og som udviklingskonsulent. Derfor kan du trække på en række erfaringer og eksempler på, hvad der virker i arbejdet med frivillige. Sammen med underviseren sætter du fokus på en konkret problemstilling i dit arbejde. På den måde bliver kurset praksisnært, og din læring kommer i spil med det samme i relation til en aktuel problemstilling.
Bestået eksamen giver 5 ECTS-point til den studerende. Uddannelsen udbydes i samarbejde med University College Syddanmark under lov om åben uddannelse. Det er et krav, at du har en kort eller mellemlang videregående uddannelse, samt minimum to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
DAG 1: Kom i arbejdstøjet fra første dag, og præsentér den problemstilling, du ønsker at arbejde med under uddannelsen
DAG 2: Lær at bruge frivilligkoordinering som din faglighed, så du udvikler bæredygtige frivilligmiljøer
DAG 3: Bliv skarp på at skabe en rød tråd, når du organiserer, rekrutterer og fastholder frivillige
DAG 4: Sådan står du stærkere og brænder igennem som leder af frivillige
EKSAMEN
Sådan går vi frem sammen med dig, når et specialdesignet kursus eller forløb tilrettelægges
Det kan være du allerede har lagt dig fast på en dato, men ønsker, at programmet og formålet med kurset skal tage højde for særlige relevante emner for din organisation eller deltagerne.
Når du ringer (4084 7481) eller kontakter os via mail eller formularen herunder, aftaler vi sammen, hvordan vi går frem herfra. Det kan være vi skal mødes og udvikle dagen(e) sammen, og finde den bedste konsulent til opgaven.
[contact-form-7 404 "Not Found"]Mange håndfaste redskaber med udgangspunkt i 2-3 grundlæggende pensumbøger skabes dialog der skaber konkrete løsningsforslag og fremadrettede ideer. Der er plads til at spørge om ”alt”. Fin imødekommendehed. Dialog. Nærværende og levende undervisning. Stærke belæg for videre arbejde med frivillige.
Karolina Løvald Gyaljen, bibliotekar, Østerbro Bibliotek