Kursus i online facilitering og digitale kurser

shutterstock_609181796

Gode tommefingerregler og praktiske greb til at engagere dine deltagere på skærmen

  • Bliv klogere på, hvordan du holder dine deltageres opmærksomhed online
  • Sådan mestrer du det professionelle onlinearrangement – uden at være tekniknørd
  • Prøv kræfter med gode programmer til online facilitering og opsætning af digitale kurser

 

En vigtig tommelfingerregel, når du går online: Tænk i korte sekvenser

Du kan sagtens lave spændende og involverende online workshops, møder eller større arrangementer uden at tabe deltagernes opmærksomhed. Det kræver blot, at du udnytter mange af de potentialer, som det online univers tilbyder. En vigtig tommelfingerregel er at planlægge alt i kortere sekvenser, end du ville have gjort, hvis det havde foregået fysisk. På kurset får du derfor en række greb, du kan bruge til at planlægge i korte sekvenser. Du får også kendskab til en række gode måder at involvere deltagerne på. På den måde sikrer du, at dine deltagere på din næste online workshop, dit møde eller arrangement holder koncentrationen hele vejen igennem.

 

Hold det simpelt: Lær at bruge værktøjer som Poll Everywhere og Mural til at involvere dine deltagere

Der er mange gode programmer, du kan anvende for at gøre din online-facilitering interessant og involverende. På kurset bliver du introduceret til to programmer – Poll Everywhere og Mural. Programmerne kan hjælpe dig til at lave forskellige involverende øvelser, og du prøver dem af i praksis på kurset. På den måde får du trænet din brug af programmerne allerede på kurset, så du er klar til at bruge dem næste gang, du inviterer til en online workshop, et møde eller arrangement.

 

Få sparring på omlægningen til online-facilitering og -undervisning

Online-facilitering er ikke dårligere end den fysiske. Det er bare anderledes. At være online-facilitator og -underviser kræver grundig planlægning og tilrettelæggelse. Det er vigtigt at huske de korte sekvenser og sikre den gode involvering af deltagere. Samtidig skal indholdet være relevant for dine deltagere. Derfor dykker vi ned i, hvordan læringsmål for “viden”, “redskaber” og “perspektiver” bedst gøres online. Du vil desuden få mulighed for at teste dine ideer og få sparring fra underviserne, så du er klar til at søsætte din næste online workshop, dit møde eller arrangement.

 

Valget af teknisk set-up

Det behøver ikke at være besværligt at komme i gang med at producere professionelle digitale løsninger. Med ganske lidt udstyr og få programmer kan du skifte et kedeligt gråt webcam-billede ud med et professionelt livestudie. Du tænker måske, at det er svært at vurdere, hvilket udstyr og programmer, som er de rette for dig – fejlkøb kan være dyre. På kurset får du derfor mulighed for at prøve vores set-up med forskellige mikrofoner, lys og kameraer. Du bliver præsenteret for to forskellige produktionsprogrammer, som kan få dine online kurser til at se lækre ud – uden det koster alverden. På den måde kan du i ro og mag finde ud, hvilket udstyr du har brug for i dit arbejde.

Praktisk information

Sted:

  • København: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V

Dato:

D. 29. april 2021 9.30-15.30
Vi starter med morgenmad kl. 9.00

PRIS:

1.795 kr. ekskl. moms.
Prisen inkluderer forplejning på kursusdagen.

Max 8 deltagere på holdet.
VENTELISTE

Hent og læs kursusbeskrivelsen

BEMÆRK det er også muligt at rekvirere et kursus om onlinefacilitering ud i din egen organisation  – vi tilpasser indhold og længde præcist til jeres behov.

For mere information om dette, kontakt Frederik Boll

Program for kursus i digital undervisning

  • Velkommen, deltagerpræsentation og gennemgang af program
  • Bliv klogere på muligheder og gevinster i digital læring og facilitering
  • Dyk ned i vores redskabskasse med værktøjer til online facilitering
  • Prøv kræfter med Poll Everywhere, Mural og andre faciliteringsværktøjer, så du finder det der passer dig
  • Få indblik i udvikling og produktion af online kurser
  • Arbejd med og få sparring på dit næste online arrangement eller kursus