Samskabelsesuddannelse

Design af samskabelsesprocesser

En professionel og praksisnær uddannelse i at designe og drive samskabelsesprocesser

  • Få praksisnære metoder og sparring til at drive samskabelsesprocesser, der sætter kommune, brugere, borgere og frivilligforeninger i stand til at samskabe nye løsninger.
  • Lær at forankre samskabelsesprojekter i selvkørende frivilligmiljøer eller i formelle samarbejder med frivillige foreninger, så I undgår, at gode initiativer forsvinder, når processen er slut.
  • Få indblik i, hvordan du skaber gode rammer for samskabelse, idet du styrker dit samskabende ’mindset’ og evnen til at udvikle de organisatoriske rammer, samskabelse kræver.
  • Træn dine kommunikative evner, så du er i øjenhøjde med de frivillige, samarbejdspartnere og borgere, du og din organisation involverer i jeres samskabelsesproces.
Samskabelseslaboratoriet

Hvorfor samskabelse?

Samarbejde på tværs af organisationer og samfund kan være en særligt værdiskabende metode til at skabe nye, bæredygtige velfærdsløsninger. Samarbejde og samskabelse kan derfor med fordel udgøre et integreret afsæt for at arbejde med kerneopgaven i den offentlige sektor.

 

Desværre strander samskabelsen ofte, fordi de gode intentioner ikke understøttes af de rette kompetencer

At drive samskabelsesprocesser kræver et særligt ’mindset’, idet rollen som fagprofessionel ændrer karakter til relationsarbejder. Samtidig kræver det justeringer af rammer og råderum i den organisation, der ønsker at samarbejde med civilsamfundet. Derfor udbyder vi denne praksisnære uddannelse, hvor du bliver klædt på til at bygge samarbejdsrelationer med civilsamfundet og gøre din organisation klar til nye måder at arbejde på.

Forløbet udbydes i samarbejde med UC Syd og konsulenthuset Incento.

 

Målgruppe

Forløbet er målrettet projektledere, koordinatorer, proceskonsulenter og andre, der leder eller deltager i samskabelsesprocesser.

 

Kompetencegivende forløb med ECTS-point

Deltagelse på kurset Design af Samskabelsesprocesser giver mulighed for at tage en officielt kompetencegivende eksamen i valgmodulet ’Ledelse af samskabelsesprocesser’ under Diplom i Ledelse. Bestået eksamen giver 5 ECTS-point. Uddannelsesforløbet består af fire moduler, fordelt over omtrent 8 uger, idet vi arbejder med udgangspunkt i principperne for aktionslæring.

Praktisk information

Datoer

Online åbning: 3. juni: Kl. 11.00-15.30 (snigpremiere med kort online kursus og virtuelt møde med undervisere og de andre deltagere).

  • Dag 1: 26. august 2020
  • Dag 2: 27. august 2020
  • Dag 3: 17. september 2020
  • Dag 4: 8. oktober 2020

Eksamen: 29. oktober 2020

Sted
SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V

Pris og tilmelding
Du tilmelder dig hos Incento via linket her.

Pris ekskl. eksamen: 8450 kr. ekskl. moms

Pris inkl. eksamen: 11.750 kr. ekskl. moms

Det tilbyder vi også inden for samskabelse

Hos Ingerfair har vi en særlige ekspertise inden for samskabelse og samskabelsesprocesser. Læs mere om hvad vi kan gøre for dig, der har brug for sparring eller kompetenceudvikling inden for samskabelse og metoder til borgerinddragelse.

Bøger om samskabelse

Samskabelse eller samarbejde?