Samskabelsesuddannelse

Åbent samskabelseslaboratorium:

En professionel og praksisnær uddannelse i at designe og drive samskabelsesprocesser

 

  • Få praksisnære metoder og sparring til at drive din egen samskabelsesproces, der sætter kommune, brugere, borgere og frivillige i foreningerne i stand til at samskabe nye løsninger.
  • Lær at forankre samskabelsesprojekter, så du undgår, at gode initiativer forsvinder, når processen er slut.
  • Få indblik i, hvordan du skaber gode rammer for dit samskabelsesprojekt, når vi styrker dit samskabende ’mindset’ og din evne til at skabe de organisatoriske rammer.
  • Træn dine kommunikative evner, så du er i øjenhøjde med de frivillige, samarbejdspartnere og borgere.

Dit arbejde med et konkret samskabelsesprojekt bliver sat ind i en uddannelsesramme med mulighed for ECTS-point (svarer til valgmodulet ’Ledelse af samskabelsesprocesser’). Samskabelseslaboriatoriet er udviklet og drives i samarbejde med konsulenthuset Incento.

Samskabelseslaboratoriet

Samskabelseslaboratoriet er mere end en uddannelse

Det er en spændende opgave at tænke civilsamfundet tættere ind i kommunens opgaveløsning, men ofte er det svært at finde tid og rum til at afprøve nye tilgange. Derfor har vi åbnet et samskabelseslaboratorie.

Her får du mulighed for at eksperimentere med inddragende processer, samtidig med at du får praksistestede redskaber til at samskabe med borgere, virksomheder og frivillige.

Omdrejningspunktet for forløbet er dit arbejde med et konkret samskabelsesprojekt. Det har vi sat ind i en uddannelsesramme, så du får mulighed for at tage en formelt kompetencegivende eksamen.

 

Bare fordi det er nyt, er det ikke nødvendigvis godt!

Samskabelsesprocesser strander ofte, fordi de gode intentioner ikke understøttes af de rette kompetencer. At drive samskabelsesprocesser kræver et særligt ’mind-set’, idet rollen som fagprofessionel ændrer karakter til relationsarbejder.

Samtidig kræver det justeringer af rammer og råderum i den organisation, der ønsker at samarbejde med civilsamfundet. Derfor deler vi praksiseksempler og gode fremgangsmåder fra konsulenternes eget arbejde, så du bliver klædt på til at bygge samarbejdsrelationer med civilsamfundet og gøre din organisation klar til nye måder at arbejde på.

 

Prøv kræfter med et rigtigt samskabelsesprojekt

Læring sker bedtst, når vi handler os frem til en ny måde at tænke på. Derfor er uddannelsesforløbet opbygget efter principperne i aktionslæring. Det betyder, at forløbet tager afsæt i et konkret samskabelsesprojekt.

Du kan vælge:
1) at arbejde med dit eget projekt, som er godkendt i din organisation
2) at arbejde med det samskabelsesprojekt, som bliver præsenteret af en organisation på uddannelsen.

Mellem kursusdagene mødes du med andre kursister og sparrer om jeres fremskridt og udfordringer. På den måde omsætter du læring til praksis med det samme.

Praktisk information

Tid
Dag 1: 27. februar 2018
Dag 2: 28. februar 2018
Dag 3: 24. april 2018
Dag 4: 25. april 2018
Dag 5: 11. juni 2018
Dag 6: 12. juni 2018
Dag 7: 29. august 2018
Dag 8: 30. august 2018

Undervisningen foregår alle dage fra kl. 9.00-15.30 med morgenmad fra kl. 8.30. Mundtlig eksamen er d. 11. oktober 2018.

Sted
SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V

Pris og tilmelding
Du tilmelder dig via linket her. Tilmeldingsfristen er d. 9. februar 2018.

Pris: 24.900 kroner, ekskl. moms

Det tilbyder vi også inden for samskabelse

Hos Ingerfair har vi en særlige ekspertise inden for samskabelse og samskabelsesprocesser. Læs mere om hvad vi kan gøre for dig, der har brug for sparring eller kompetenceudvikling inden for samskabelse og metoder til borgerinddragelse.

Bøger om samskabelse

Samskabelse eller samarbejde?

OBS: Lige nu kan du få vores bog om samskabelse til kun 100 kr.