Årsgilde
11. september

Årsgilde for medlemmer af Netværk for Frivillig-fagnørder

Rekruttering af frivillige – en vigtig, men hjemløs opgave

- Knæk rekrutteringsnøden med AI

Forskning og undersøgelser peger på, at der er en øget efterspørgsel efter frivillige, og samtidig ændre vilkårene for frivillighed og for rekruttering af frivillige sig, det gør rekruttering til en afgørende opgave i arbejdet med at skabe bæredygtige frivilligmiljøer.

På samme tid er det for mange frivillige organisationer en tilbagevendende udfordring at rekruttere de rette frivillige – og det bliver ofte en opgave uden fast forankring i organisationen. Det skyldes sjældent manglende vilje, men derimod at opgaven hurtig kan blive diffus og opleves som uendelighedsarbejde.

På dette års Årsgilde stiller vi skarpt på, hvordan kunstig intelligens (AI) kan gøre rekruttering mere målrettet, konkret og overkommelig.

Du går fra dagen med en konkret rekrutteringsplan udviklet i fællesskab med AI, oplægsholdere og de øvrige deltagere, og den vil bl.a. give dig svar på:

  • Hvem de rette frivillige er til din organisation
  • Hvordan du finder de rette frivillige
  • Hvordan du formulerer opslag, der fanger lige præcis de frivillige, du har brug for

Vi har inviteret AI-eksperter, der vil dele deres viden om, hvordan AI kan hjælpe med at identificere, tiltrække og engagere de frivillige, der matcher jeres organisation bedst.

PROGRAM

09.00 – Check-in & morgenmad
Velkommen til Musholm og morgenmad i skønne omgivelser.

09.30 – Velkommen til Årsgildet
Dagens værter byder velkommen og sætter rammen for dagen.

09.45 – Oplæg: Rekrutterings- og fastholdelsesudfordringer i NGO’er
Hvad siger forskningen om frivillighedens udvikling – og hvad betyder det for vores rekrutteringsarbejde?

11.00 – Hvordan kan AI gøre en forskel i rekrutteringsprocessen?
v/ Maria Skjærven, AI-underviser og inspirator
Et oplæg om hvordan AI kan være et praktisk og strategisk værktøj i rekrutteringen af frivillige.

Du får konkrete eksempler og inspiration til, hvordan du v.h.a. AI kan skærpe jeres rekrutteringsopslag, så I finder de rette frivillige til jeres organisation.

12.00 – Frokost
Tid til at tanke op, netværke og nyde Musholms køkken.

13.00 – Workshop: Brug AI som rekrutteringsredskab
Med udgangspunkt i din egen organisation arbejder vi hen imod en konkret rekrutteringsplan.

  • Hvem er de rette frivillige til vores organisation?
  • Hvordan finder vi dem?
  • Hvilke opslag og budskaber virker til hvem – og hvor?
    Du lærer at “prompte” AI, og vi guider dig igennem værktøjer, platforme og strategier, så du går hjem med både inspiration og håndgribelige tekster og planer.

14.15 – Pause med kaffe og kage

14.45 – Workshop fortsat
Vi fortsætter arbejdet med at få en konkret rekrutteringsplan v.h.a. AI

16.00 – Væk din fremtidssans
v/ Louise Lind, fremtidsdesigner

  • Hvordan påvirker AI og fremtidens arbejdsliv, måden vi organiserer os på i NGO’er og foreninger?
  • Hvad skal vi aflære – og genlære?
  • Hvilke trends skal vi være nysgerrige på?

17.00 – Tak for i dag – skål for fremtiden!
Gin & Tonic, øl eller vand, som vi forhåbentlig kan nyde i solen i Musholms smukke omgivelser.

18.00 – Middag
Ingerfair inviterer på middag i hyggeligt selskab – og gode samtaler fortsætter.

OPLÆGSHOLDERE PÅ ÅRSGILDET

Maria Skjærven, AI-underviser og inspirator

Jeg hjælper dig med at nå i mål med AI

Lad mig åbne dine øjne for, hvordan du kan få glæde af fremtidens teknologiske muligheder i din hverdag, samt hvordan de vil være med til at skabe muligheder for dig både personligt og professionelt.

 

 


Louise Lind, fremtidsdesigner

Hvis du vil være foran i fremtidens spil, skal du være i stand til at tænke visionært og vide, hvilke trends der bliver relevante for dig på fremtidens arbejdsmarked.

Louise har styr på fremtidens tendenser og viser, hvordan de vil påvirke netop din branche, så du kan tage beslutninger med fremtiden i tankerne. Med simple metoder og konkrete skabeloner vil du være i stand til at se det store billede og skabe en fremtidsfortælling, som de fleste forstår.

Louise Lind er fremtidsdesigner og hendes mission er, at hjælpe ledere med at spotte fremtiden og blive i stand til at kommunikere den fremtidsfortælling, der er brug for – Det skal simpelthen være lettere at SE, MÆRKE og TRO, for at der sker en forandring.

 

Frederik Boll, direktør i Ingerfair og aut. arbejdsmiljørådgiver

Civilsamfundet er en hjørnesten i vores fællesskab – og noget, jeg er dybt engageret i. Min motivation er at støtte dem, der gør en forskel for andre og arbejder for noget større end dem selv. Jeg brænder for at være den, der hjælper videre – med et skub i den rigtige retning eller ved at vise nye veje.

I Ingerfair har jeg det overordnede ansvar for at udvikle vores kompetenceområder og sikre, at nye metoder og redskaber lever op til vores høje faglige standard.

Jeg arbejder med komplekse udfordringer – som at skabe bedre trivsel på arbejdspladser, styrke bestyrelsers strategiske blik og støtte organisationer i at gentænke, hvordan de inddrager frivillige.

 

Lasse Petersen, partner og konsulent i Ingerfair 

I mit arbejde hos Ingerfair brænder jeg særligt for ledelse og organisering af frivillige samt foreningsudvikling. Mit fokus er at styrke foreninger, så de hele tiden står bedst muligt rustet til at skabe meningsfulde og bæredygtige rammer for det frivillige engagement.

Jeg arbejder primært med at udvikle og gennemføre oplæg og skræddersyede kompetenceudviklingsforløb målrettet både frivillige og ansatte i civilsamfundets organisationer. Her skaber jeg rum for refleksion, dialog og udvikling gennem faciliterede processer, hvor deltagerne får mulighed for at se deres udfordringer i et nyt lys. Målet er at åbne op for nye perspektiver og give deltagerne konkrete redskaber og handlemuligheder, som kan bringes direkte i spil i deres hverdag.

 

Marie Baad Holdt, chefkonsulent og partner i Ingerfair 

Jeg brænder for at finde ud af, hvad der motiverer mennesker til at engagere sig – især på tværs af de fem generationer i frivilligheden. Vi skal ikke behandle alle ens, og netop dét bruger jeg min viden om, når jeg underviser organisationer og kommuner i, hvordan de kan blive bedre til at rekrutterer frivillige mere målrettet men også, når jeg understøtter organisationer i at kommer i mål med et projekt eller en organisationsændring.

Jeg er sparringspartner for organisationer, der skal i mål med nye projekter eller større ændringer – og jeg holder oplæg, udvikler kompetencer og inspirerer både ansatte og frivillige i alt fra små foreninger til store landsdækkende aktører, kommuner og fagforeninger.

Samtidig følger jeg tæt med i de trends og tendenser, der former fremtidens frivillighed – og hvordan organisationer forbliver relevante mange år frem.

 

Inge Vahlgren, konsulent i Ingerfair

Jeg brænder for trivsel og arbejdsmiljø i frivillige organisationer – og det er netop her, jeg har mit primære fokus. I mit arbejde indgår jeg ofte i længerevarende og engagerende samarbejder med organisationer, der ønsker at udvikle sig og tage nye skridt mod en sundere og mere bæredygtig frivilligkultur.

Det kan være alt fra at afdække frivilliges trivsel og ansattes psykosociale arbejdsmiljø til at udvikle konkrete og brugbare metoder, der gør arbejdsmiljøindsatsen mere systematisk og effektiv. Jeg fungerer også som sparringspartner, når organisationer søger nye veje og ønsker inspiration til, hvordan de bedst styrker deres fundament.

 

Line Lund Mikkelsen, analysekonsulent i Ingerfair 

Jeg er optaget af samspillet mellem frivillige og medarbejdere, og hvordan man får dette til at gå op i en højere enhed. Parterne kan komme med forskellige dagsordner, hvilket kan være problematisk. Netop der, er det vigtigt for mig at bidrage med viden til at skabe et bedre samarbejde, fordi et godt samarbejde øger arbejdsglæden hos både frivillige og ansatte.

Jeg arbejder indenfor vidensproduktion og analyse og laver undersøgelser, der dykker ned i frivillighedens mange lag. Det kan være evalueringer af frivilligdrevne indsatser eller analyser, der giver ny indsigt og skaber grundlag for udvikling.

PRAKTISK INFO

Pris

  • Gratis for medlemmer af Netværket for Frivillig-fagnørder
  • Ikke-medlemmer: 2.495 kr. ekskl. moms (inkl. 12 måneders medlemskab i netværket)

Tilmelding
Kræver tilmelding – først til mølle.

Overnatning
Overnatning på Musholm:

  • Enkeltværelse: 550 kr. inkl. morgenmad
  • Dobbeltværelse: 800 kr. inkl. morgenmad
    Bookes direkte hos Musholm på tlf. 70 13 77 00 – oplys at du deltager i Årsgildet for rabat.

Brug af ChatGPT
Vi stiller adgang til ChatGPT til rådighed i løbet af dagen. Efter konferencen får deltagerne tilsendt et mini-katalog med udvalgte AI-prompts fra dagen. Alle chats slettes efterfølgende.

Årsgildet er vores årlige konference for medlemmer af Netværk for Frivillig-fagnørder

Du er sikkert til mange konferencer om frivillighed, hvor du ofte lytter en hel dag på ’eksperterne’, men Ingerfairs Årsgilde for Frivillig-fagnørder er anderledes. Her er det dig, der er blandt eksperterne på frivillighed – der er nemlig meget, vi kan lære af hinanden og udvikle sammen.

Derudover prioriterer vi, at der er god tid på Årsgildet, hvor du og de andre deltagere kan trække jer lidt tilbage og gå i dybden med en af jeres udfordringer, udvikle videre på en idé fra tidligere på dagen eller blot snakke løst og fast om det, der optager jer i jeres arbejde med frivillige.

Derfor skal du glæde dig mindst lige så meget til at møde en helt masse andre Frivillig-fagnørder.

Se klip fra Årsgildet 2024