Metodeudviklingsprojekt - Vedvarende Energi

Grønne borgergrupper 60+

Siden 2018 har vi været sparringspartner og ekstern evaluator på projektet Grønne borgergrupper 60+, VedvarendeEnergis projekt, der med støtte fra Velux Fonden, har hjulpet med at opstarte grønne borgergrupper med fokus på klima og bæredygtige lokalsamfund.

Målet med projektet er at undersøge, hvordan Ingerfairs Forankringsmodel kan bruges til at skabe selvkørende frivilliggrupper i lokalsamfundene. Grupperne består primært af mænd 60+ med interesse for klima, miljø, teknik og natur, der bl.a. har startet reparationscafeér og energirådgivning.

Ud over at bruge Forankringsmodellens fem faser til at skabe selvkørende frivilliggrupper undersøger vi også, hvordan de frivillige mænds trivsel påvirkes af at engagere sig i lokale projekter.

Ingerfairs rolle er derfor både som sparringspartner til projektlederen og som ekstern evaluator, der undersøger, hvordan mændene tager projektet til sig, og hvad VedvarendeEnergi kan gøre for at understøtte opbygningen af de selvkørende frivilliggrupper.

For mere information om projektet kontakt chefkonsulent Marie Baad Holdt

Kontakt os

Ønsker du at høre mere om, hvordan vi kan understøtte jeres projekter og være en aktiv samarbejdspartner?
kontakt os for at høre mere.

Bag om Ingerfairs involvering:

Det er forfriskende at møde organisationer, der er åbne om det, de ikke selv er stærke på, og som tør at række ud og bede om sparring. Det gjorde VedvarendeEnergi i deres projekt om borgergrupper for ældre mænd.

I projektet er der et element, der ser på mændenes trivsel, så ud over sparring på, hvordan en organisation bedst starter selvkørende frivilliggrupper, følger vi også mændenes trivsel med interview og spørgeskemaer, så projektet løbende kan rettes til.

Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair.