Foredrag der sætter tanker i gang

Få et indspark til jeres teamdag, konference eller repræsentantskabsmøde, som sætter nye tanker i gang

 

  • Få en levende og inspirerende oplægsholder, som er hjemmevant foran et stort publikum, til at holde foredrag om frivillighed
  • Se jeres arbejde fra andre vinkler end dem, I plejer, og bliv opdateret på den seneste viden om frivillighed
  • Sæt fokus på et vigtigt emne, så I fremadrettet kan diskutere jeres muligheder

Vi leverer inspirerende foredrag om frivillighed, civilsamfund, organisationsudvikling og meget mere. Du kan enten vælge et af vores populære oplæg nedenfor, eller kontakte os får at få et foredrag, der er skræddersyet til netop jeres behov.

Sådan går vi frem sammen med dig, så foredraget rammer plet hos jer

Det kan være, at et af de fire nedestående oplæg passer ind i jeres program, men har I en anden idé eller et bestemt fokus, så laver vi naturligvis et foredrag, som passer til dette.

KONTAKT INGERFAIR

Foredrag, kurser, sparringsforløb eller noget helt fjerde? Tag endelig fat i os, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan understøtte dit arbejde med frivillige.

Kontakt os og så aftaler vi sammen, hvordan vi går frem herfra.

Her er fire stærke foredrag om frivillighed

Samfundets udvikling og de seks typer frivillige

Når samfundet ændrer sig, ændrer frivillighed sig også. Forholder vi os til de krav, nye typer frivillige stiller, eller er det nærmere holdningen, at det er ‘de unges’ værdisæt, den er gal med? Med dette oplæg bliver du introduceret til 6 forskellige typer frivillige, så du bliver opmærksom på, hvad det kræver af dig og din forening at involvere, motivere og lede de nye typer frivillige.

Oplægget sætter fokus på den seneste viden om frivillighed og sætter spørgsmålstegn ved om, den måde, vi organiserer frivilligheden på, er tilpasset de mange forskellige måder, vi i dag vil involvere os på. Læs vores artikler inden for emnet her.

Til dato vores mest populære oplæg.

Ledelse af frivillige – en introduktion

Alt arbejde med frivillige handler ikke om ledelse af frivillige! Ledelse af frivillige er et af fire vigtige arbejdsområder inden for den fagdisciplin, frivilligkoordinering, som arbejdet med frivillige er. Oplægget giver dig overblikket over de fire arbejdsområde – organisering, rekruttering, fastholdelse og ledelse af frivillige – samt gode konkrete redskaber at arbejde videre med inden for hvert område.

Oplægget sætter fokus på forskellige lederprofiler, og hvordan de på forskellig vis motiverer frivillige. Læs vores artikler om emnet her.

Fast besluttet på en fejlslagen kurs – hvor er de nye guldminer i frivilligheden?

Når det ikke går godt, har frivillige organisationer en tendens til at gøre mere af det, de kender. De åbner nye genbrugsbutikker eller starter nye aktiviteter, der minder om dem, de allerede har. Og når det kniber med at få flere ind i bestyrelsen, så bruger de tid og ressourcer på at professionalisere dem, de har, og lokker nye til med dyre middage. Der er mange eksempler på denne tendens – at nogle frivillige organisationer ‘committer’ sig til en fejlslagen kurs, når de tackler udfordringer ved blot at gøre mere af det samme. I stedet for at stoppe op og dykke ned i, hvad der egentlig er galt.

På dette oplæg får du vores observationer af, hvad der kendetegner nødlidende organisationer, og hvilke organisationer der har fundet en ‘guldmine’, hvor det lykkes med deres mærkesag. Læs vores artikler inden for emnet her.

Sandheden om samskabelse

Det er ikke alle, som er lige begejstrede for tanken om samskabelse, og det er med god grund! For samskabelse er en tidsslugende proces, som udfordrer opgaveløsningen, og sandsynligheden for at nå i mål er ikke givet på forhånd.

Derfor arrangerer vi en temadag for jer, hvor vi taler ærligt om samskabelse, hvad det kræver, og hvordan de mest almindelige barrierer håndteres. På den måde giver temadagen jer et godt afsæt for at diskutere, hvordan I vil gribe samskabelse an, og om det overhovedet er den rigtige løsning hos jer.

På temadagen kommer vi blandt andet omkring:

  • Samskabelse eller samarbejde? Forskelle og fordele ved forskellige modeller for samarbejdet med civilsamfundet
  • Sådan griber du den målstyrede samskabelse an, så du ved, du når i mål
  • Det samskabende mindset – et godt sted at starte
  • Gode praksisnære eksempler fra vores eget og andres arbejde som facilitatorer af samskabelsesprojekter.