Køb bøger

Forfattere: Frederik C. Boll, Nana G. Alsted og Jakob M. Hald
Udgivelsesår: 3. udgave 1. oplag 2017
Antal sider: 180
ISBN: 978-87-99-77996-3

KØB BOGEN

Frivilligkoordinering – hvorfor og hvordan?

Pris 278,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Hvis du kun skal have én bog fra Ingerfair på hylden, så skal det være denne! ’Frivilligkoordinering – Hvorfor og hvordan?’ er en omfattende grundbog, der giver dig en samlet indføring i, hvordan du skaber et bæredygtigt frivilligmiljø i din organisation eller forening.

Bogen er overskueligt opbygget, så du kan bruge den som opslagsværk i dagligdagen og fordybe dig i de mere teoretiske afsnit, når du har tid. Samtidig indeholder den masser af konkrete redskaber og metoder, som du kan tage og bruge direkte til at organisere, rekruttere, fastholde og lede frivillige.

‘Frivilligkoordinering – hvorfor og hvordan’ kombinerer teori og praksis i et lettilgængeligt sprog, som gør den nem at gå til uden at gå på kompromis med indholdet. Første del af bogen dykker ned baggrundene for at involvere frivillige, mens anden del giver dig de praktiske redskaber.

Det er den første bog i Danmark, der stiller skarpt på frivilligkoordinering som en faglig disciplin. Den gør dig bevidst om den særlige disciplin som arbejdet med frivillige er, så du får forudsætningerne for at foretage bæredygtige valg og samtidig kan formulere dine specifikke kompetencer til din leder.

Forfattere: Marie B. Holdt, Julia B. Hunt, Troels B. Carlander og Sylvia Jacobsen
Udgivelsesår: 2021
Antal sider:  186
ISBN: 978-87-971292-2-7

KØB BOGEN

Sådan rekrutterer du frivillige

Pris 198,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Sådan rekrutterer du frivillige er den sidste håndbog i serien Udvikler bæredygtige frivilligmiljøer. I denne bog er de fire erfarne Ingerfair-konsulenter gået sammen og bringer deres individuelle fagligheder og erfaringer fra arbejdet på tværs af sektorer med både ansatte og frivillige og i såvel kommuner som i de små foreninger og store interesseorganisationer i spil.

Fra arbejdet i Ingerfair ved konsulenterne, at på trods af forskelligheder organisationer imellem, er der mange ligheder, hvorfor store som små organisationer kan have nytte af de samme refleksioner og værktøjer.

I bogen får du anledning til refleksion over, hvorfor I engagerer frivillige i organisationen og konkrete redskaber til at udarbejde din egen rekrutteringsplan, så du får succes med rekruttering af frivillige.

Forfattere: Julia B. Hunt, Frederik Boll og Malene Fregil
Udgivelsesår: 2020
Antal sider: 184 sider
ISBN: 978-87-971292-0-3
Pris: 198,00 DKK

KØB BOGEN

Sådan leder du frivillige 

Pris 198,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Dette er 3. udgave af bogen, og i denne nyredigerede udgave finder du bl.a.:

  • Et kapitel om de retninger inden for ledelsesteori, som vi er optaget af.
  • Et nyt afsnit om lederens refleksive praksis, som hjælper med at se på egne handlinger ’udefra’.
  • En opdateret tilgang til at skabe selvkørende frivilliggrupper.
  • Forsat en masse praktiske redskaber og tilgange til ledelse af frivillige.

Strategi og frivilligt engagement

Forfatter: Michael Wulff
Udgivelsesår: 2017
Antal sider: 192
ISBN: 978-87-997799-5-6

KØB BOGEN

Strategi og frivilligt engagement

Pris 249,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

‘Strategi og frivilligt engagement’ giver bestyrelsen i en mellemstor, mindre eller nystartet forening konkrete redskaber til at arbejde mere målrettet og strategisk for at nå din organisations mål. Du får redskaber til, hvordan du bruger din tid som frivilligt bestyrelsesmedlem mere effektivt og målorientetret.

Bogen tager dig gennem tre temaer:
Den gode bestyrelse
Den rette strategi
Den ressourcestærke forening.

Bogen sætter fokus på, hvordan I som bestyrelse håndterer, at foreningen vokser, og hvordan I sikrer jer, at den bevæger sig i den rigtige retning. Det vigtigste at stille dig selv er: ”hvorfor?” Hvorfor har vi de aktiviteter, vi har? Hvorfor har vi frivillige? Og hvorfor gør vi egentlig, som vi gør?

Bogen er sat op, så det er nemt for dig at plukke det ud, der er relevant for dig og din forening eller organisation. Undervejs får du konkrete øvelser, som du kan anvende i praksis på din egen forening.

Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken

Forfattere: Dorte Kappelgaard, Troels B. Carlander & Steen Eskildsen
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 176
ISBN: 978-987-997799-3-2

KØB BOGEN

Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken

Pris 299,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Der er en lang tradition for frivillighed i kirkelige organisationer og fællesskaber og samtidig er der nogle helt særlige forhold der kendetegner denne form for frivillighed. ’Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken’ giver dig praksisnære redskaber til at arbejde med denne form for frivillighed, så du kan arbejde målrettet med dette.

For at få så stærk en kobling til din hverdag som muligt, er bogen skrevet med udgangspunkt i en række interviews med forskellige typer kirker. Selvom bogen forholder sig til det særlige ved frivillighed på kirkeområdet, så er der ikke tale om en one-size-fits-all. Alle kirker er nemlig forskellige, og derfor giver vi dig redskaberne til at forstå netop din kirke og jeres frivilligmiljø, så du kan tilpasse redskaberne efter dette.

’Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken’ kan læses af alle der arbejder med frivillighed på kirkeområdet, idet den er skrevet i et lettilgængeligt sprog og indeholder konkrete eksempler fra kirker rundt om i landet.

Dette er den første fagbog i Danmark, som udelukkende beskæftiger sig med frivilligheden i folkekirken. Den er blevet til i et samarbejde mellem Ingerfair, Kirkefondet og 3K-uddannelsen i Aarhus.

Vigør - fortællinger fra den grønne frontlinie

Forfatter: Redigeret af Quentin Gausset, Karina H. B. Jensen og Julia B. Hunt (forlagsredaktør) © Forlaget Ingerfair og forfatterne
Redaktører: Frederik C. Boll
Udgivelse: Udgivet af Forlaget Ingerfair i 2019 med støtte fra Velux Fonden
Antal sider: 172
ISBN: 978-87-997799-9-4

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

VIGØR – Fortællinger fra den grønne frontlinje (printet udgave)

Pris 350,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Dan grønne fællesskaber der kan og vil arbejde for en grønnere fremtid. Det er kernen i denne bog. Bogen handler om mennesker der går sammen om at gøre noget for at skabe en grønnere morgendag – sammen med andre der har samme drøm. De gør det på mangfoldige måder: Nogen bor og udfolder deres liv sammen, nogen mødes 1-2 gange om ugen mens andre har deres primære virke i det digitale univers. Fælles for dem er det at de gør – ViGør – og håber at inspirere andre til det samme!

 

Gratis E-bog

Bogen kan også fåes gratis som e-bog. Hent den HER

Forfatter: Julia B. Hunt
Redaktører: Rikke Vibeke Husum, Jakob Simonsen, Frederik C. Boll og Marie B. Holdt
Udgivelse: Udgivet af Friluftsrådet 2017 i samarbejde med mærkningsordningen Danske Naturparker og med støtte fra Nordea-fonden.
Antal sider: 69
ISBN: 978-87-7764-033-9

Frivillig i naturen 

Gratis e-bog

 

Om bogen:

Denne e-bog giver redskaber og værktøjer, der kan hjælpe stat og kommuner med at etablere gode samarbejdsrelationer med frivillige i naturen. Frivillighed på naturområdet er nemlig kendetegnet ved nogle helt særlige forhold, som e-bogen uddyber, så du får bedre forudsætninger for at arbejde med målgruppen.

Bogen er målrettet dig, der sidder på kommunale og statslige forvaltningsområder, der har et naturligt interessesammenfald med den potentielle frivillige i naturen.

Håndbogen bygger blandt andet på en kursusrække for medarbejdere i kommuner og naturparker, samt erfaringer fra projekter i naturområder, hvor brugerne er involverede og driver udviklingen. Den er skrevet på baggrund af interviews med praktikere, og dens anbefalinger tager derfor udgangspunkt i den måde, hverdagen udspiller sig for dem, der arbejder med frivillighed på naturområdet.

E-bogen er gratis og kan hentes HER