Køb bøger

Sådan rekrutterer du friviliige

Forfattere: Troels B. Carlander, Julia B. Hunt, Marie B. Holdt & Sylvia Jacobsen
Udgivelsesår: 2018
Antal sider:  200
ISBN: 978-87-997799-8-7

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

Sådan rekrutterer du frivillige

Pris 198,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Rekruttering handler ikke bare om at få flere frivillige – det handler om at få fat i de rigtige. I ’Sådan rekrutterer du frivillige’ får du redskaber til at komme hele vejen rundt om rekrutteringsprocessen, så du sikrer dig at du får fat i de rigtige frivillige i første omgang.

Du undgår at rekruttering bliver en tidsrøver, når du lærer at engagere og fastholde og organisere dine frivillige, så de bliver længere. Samtidig får du konkrete værktøjer til det strategiske og analytiske arbejde, der sikrer at du har helt styr på organisationens behov, dine potentielle frivillige og hvordan du når dem. På den måde sparer du tid, når du kommer til den egentlige rekrutteringsindsats.

Bogen er skrevet af fire Ingerfair-konsulenter med mangeårige erfaringer med rekruttering af frivillige i teori og praksis. De har hver især forskellige tilgange til emnet, og bogen giver dig et nuanceret blik på rekruttering og har i denne bog samlet de bedste redskaber til rekruttering af frivillige i din organisation.

Sådan bruger du kultur- og kommunikationsanalyser til at skabe et bæredygtigt frivilligmiljø

Forfattere: Marie B. Holdt & Malene Fregil
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 112
ISBN: 978-987-997799-1-8

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

Sådan bruger du kultur-og kommunikationsanalyser til at skabe et bæredygtigt frivilligmiljø

Pris 149,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Bæredygtige frivilligmiljøer kommer ikke af sig selv – desværre! Derfor har vi samlet en række konkrete redskaber, der kan hjælpe dig med at analysere, hvilke forandringer, der er behov for, og planlægge en forandringsproces.

Det kan umiddelbart lyde temmelig langhåret, men vi har gjort det lettilgængeligt ved at bruge en gennemgående case, så du hele tiden kan se de forskellige steps i praksis. Samtidig er bogen skrevet i et lettilgængeligt sprog, så du kan være med uanset hvor meget erfaring du har med at arbejde med frivillige.

Det er ikke her, du finder den generelle indføring i frivilligfaglighed. Til gengæld får du en bog, der går ud dybden med hvordan du bruger kultur- og kommunikationsanalyser i din organisation. Samtidig er bogen lille, let og overskueligt opbygget, så den er nem have med og slå op i, når du er ude og bruge de forskellige workshops sammen med medarbejdere og frivillige i organisationen.

Sådan leder du frivillige i forskellige situationer

Forfattere: Frederik C. Boll, Julia B. Hunt & Malene Fregil
Udgivelsesår: 2014
Antal sider: 184 sider
ISBN: 978-87-89303-51-2

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

Sådan leder du frivillige i forskellige situationer

( Udsolgt)

Pris 198,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Med denne håndbog får du muligheden for at finde ud af, hvem du er som leder af frivillige. Og vigtigere endnu: Hvilken ledertype dine frivillige søger.

‘Sådan leder du frivillige i forskellige situationer’ giver dig praksisnære og letanvendelige redskaber, som du kan tage i brug, når har kortlagt dine frivilliges behov. På den måde bliver du klædt på til at vælge den bedste måde at håndtere mange af de situationer, som ledelse af frivillige stiller dig i.

Bogen er skrevet i et kortfattet, ligefremt sprog og krydret med praktiske eksempler, der sætter dig i stand til let at oversætte indholdet til din hverdag.

Forfatterne til ‘Sådan leder du frivillige i forskellige situationer’ har selv mange års erfaring både med ledelse af frivillige i praksis og med at uddanne andre i frivilligledelse.

Forfattere: Frederik C. Boll, Nana G. Alsted og Jakob M. Hald
Udgivelsesår: 2. udgave 1. oplag 2015
Antal sider: 180
ISBN: 978-87-89303-49-9

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

Frivilligkoordinering – hvorfor og hvordan?

Pris 278,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Hvis du kun skal have én bog fra Ingerfair på hylden, så skal det være denne! ’Frivilligkoordinering – Hvorfor og hvordan?’ er en omfattende grundbog, der giver dig en samlet indføring i, hvordan du skaber et bæredygtigt frivilligmiljø i din organisation eller forening.

Bogen er overskueligt opbygget, så du kan bruge den som opslagsværk i dagligdagen og fordybe dig i de mere teoretiske afsnit, når du har tid. Samtidig indeholder den masser af konkrete redskaber og metoder, som du kan tage og bruge direkte til at organisere, rekruttere, fastholde og lede frivillige.

‘Frivilligkoordinering – hvorfor og hvordan’ kombinerer teori og praksis i et lettilgængeligt sprog, som gør den nem at gå til uden at gå på kompromis med indholdet. Første del af bogen dykker ned baggrundene for at involvere frivillige, mens anden del giver dig de praktiske redskaber.

Det er den første bog i Danmark, der stiller skarpt på frivilligkoordinering som en faglig disciplin. Den gør dig bevidst om den særlige disciplin som arbejdet med frivillige er, så du får forudsætningerne for at foretage bæredygtige valg og samtidig kan formulere dine specifikke kompetencer til din leder.

Strategi og frivilligt engagement

Forfatter: Michael Wulff
Udgivelsesår: 2017
Antal sider: 192
ISBN: 978-87-997799-5-6

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

Strategi og frivilligt engagement

Pris 249,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

‘Strategi og frivilligt engagement’ giver bestyrelsen i en mellemstor, mindre eller nystartet forening konkrete redskaber til at arbejde mere målrettet og strategisk for at nå din organisations mål. Du får redskaber til, hvordan du bruger din tid som frivilligt bestyrelsesmedlem mere effektivt og målorientetret.

Bogen tager dig gennem tre temaer:
Den gode bestyrelse
Den rette strategi
Den ressourcestærke forening.

Bogen sætter fokus på, hvordan I som bestyrelse håndterer, at foreningen vokser, og hvordan I sikrer jer, at den bevæger sig i den rigtige retning. Det vigtigste at stille dig selv er: ”hvorfor?” Hvorfor har vi de aktiviteter, vi har? Hvorfor har vi frivillige? Og hvorfor gør vi egentlig, som vi gør?

Bogen er sat op, så det er nemt for dig at plukke det ud, der er relevant for dig og din forening eller organisation. Undervejs får du konkrete øvelser, som du kan anvende i praksis på din egen forening.

Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken

Forfattere: Dorte Kappelgaard, Troels B. Carlander & Steen Eskildsen
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 176
ISBN: 978-987-997799-3-2

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken

Pris 299,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Der er en lang tradition for frivillighed i kirkelige organisationer og fællesskaber og samtidig er der nogle helt særlige forhold der kendetegner denne form for frivillighed. ’Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken’ giver dig praksisnære redskaber til at arbejde med denne form for frivillighed, så du kan arbejde målrettet med dette.

For at få så stærk en kobling til din hverdag som muligt, er bogen skrevet med udgangspunkt i en række interviews med forskellige typer kirker. Selvom bogen forholder sig til det særlige ved frivillighed på kirkeområdet, så er der ikke tale om en one-size-fits-all. Alle kirker er nemlig forskellige, og derfor giver vi dig redskaberne til at forstå netop din kirke og jeres frivilligmiljø, så du kan tilpasse redskaberne efter dette.

’Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken’ kan læses af alle der arbejder med frivillighed på kirkeområdet, idet den er skrevet i et lettilgængeligt sprog og indeholder konkrete eksempler fra kirker rundt om i landet.

Dette er den første fagbog i Danmark, som udelukkende beskæftiger sig med frivilligheden i folkekirken. Den er blevet til i et samarbejde mellem Ingerfair, Kirkefondet og 3K-uddannelsen i Aarhus.

Vigør - fortællinger fra den grønne frontlinie

Forfatter: Redigeret af Quentin Gausset, Karina H. B. Jensen og Julia B. Hunt (forlagsredaktør) © Forlaget Ingerfair og forfatterne
Redaktører: Frederik C. Boll
Udgivelse: Udgivet af Forlaget Ingerfair i 2019 med støtte fra Velux Fonden
Antal sider: 172
ISBN: 978-87-997799-9-4

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

VIGØR – Fortællinger fra den grønne frontlinje (printet udgave)

Pris 350,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om bogen:

Dan grønne fællesskaber der kan og vil arbejde for en grønnere fremtid. Det er kernen i denne bog. Bogen handler om mennesker der går sammen om at gøre noget for at skabe en grønnere morgendag – sammen med andre der har samme drøm. De gør det på mangfoldige måder: Nogen bor og udfolder deres liv sammen, nogen mødes 1-2 gange om ugen mens andre har deres primære virke i det digitale univers. Fælles for dem er det at de gør – ViGør – og håber at inspirere andre til det samme!

 

Gratis E-bog

Bogen kan også fåes gratis som E-bog. Send en mail på shop@ingerfair.dk, og du modtager et link til bogen.

Forfatter: Julia B. Hunt
Redaktører: Rikke Vibeke Husum, Jakob Simonsen, Frederik C. Boll og Marie B. Holdt
Udgivelse: Udgivet af Friluftsrådet 2017 i samarbejde med mærkningsordningen Danske Naturparker og med støtte fra Nordea-fonden.
Antal sider: 69
ISBN: 978-87-7764-033-9

Tryk på knappen og bestil bogen, så sender vi efterfølgende et link, så du gratis kan downloade bogen.

Frivillig i naturen 

Gratis e-bog

 

Om bogen:

Denne e-bog giver redskaber og værktøjer, der kan hjælpe stat og kommuner med at etablere gode samarbejdsrelationer med frivillige i naturen. Frivillighed på naturområdet er nemlig kendetegnet ved nogle helt særlige forhold, som e-bogen uddyber, så du får bedre forudsætninger for at arbejde med målgruppen.

Bogen er målrettet dig, der sidder på kommunale og statslige forvaltningsområder, der har et naturligt interessesammenfald med den potentielle frivillige i naturen.

Håndbogen bygger blandt andet på en kursusrække for medarbejdere i kommuner og naturparker, samt erfaringer fra projekter i naturområder, hvor brugerne er involverede og driver udviklingen. Den er skrevet på baggrund af interviews med praktikere, og dens anbefalinger tager derfor udgangspunkt i den måde, hverdagen udspiller sig for dem, der arbejder med frivillighed på naturområdet.

Bogen er gratis, og efter du har gennemført købsprocessen, modtager du et link, hvorfra du kan downloade den som PDF.

Tryk på knappen og lej spillet, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

TEAMLEADER: Læringsspil om ledelse af frivillige

Pris for leje af spil 750,00 DKK incl. moms (ex. levering)

 

Om spillet:

‘Teamleader’ giver deltagerne mulighed for at prøve deres evner som ledere af frivillige af i et virkelighedsnært scenarie, når spillet sætter dem i velkendte situationer fra deres arbejdsliv som ledere af frivillige.

‘Teamleader’ faciliterer en proces, der integrerer vidensformidling og erfaringsudveksling om ledelse af frivillige. Ved at skabe en fiktiv verden, som stadig er tæt på virkeligheden, gør ‘Teamleader’ det lettere at diskutere faglige problemstillinger i tilspidsede situationer.

Du spiller sammen med de andre spillere mod spillet og for at klare jer, skal I være gode til sætte ord på jeres faglighed, erfaringer og antagelser om god og dårlig ledelse. Igennem spillet skal I forholde jer til dynamikken i frivilliggruppen, så alle føler sig involverede samtidig, med du holder kursen og indfrier dine overordnedes mål og visioner.

‘Teamleader’ en spændende og effektiv måde at lære om ledelse af frivillige – både for de nye og nysgerrige og for den drevne leder af frivillige.

 

Brug spillet på en temadag

Mange af vores kunder bruger spillet i forbindelse med en temadag. Vi tilbyder en pakkeløsning, hvor du får en konsulent ud, der holder oplæg og som efterfølgende faciliterer hele spilseancen. Er du interesseret i dette, så skriv en mail til frederik@ingerfair.dk, så drøfter vi efterfølgende opgavens art sammen.