Årsgilde for Frivillig-fagnørder

 

Opgøret med servicekulturen

Understøtter du de frivillige i at lykkes med det, de brænder for, eller løser du deres opgaver?

Det kan være en hårfin vurdering i arbejdet med frivillige, om du skaber en motiverende og engagerende ramme, som understøtter de frivillige i at lykkes med det, de brænder for. De frivilliges glæde ved arbejdet, forskellen de oplever at gøre og det meningsfulde fællesskab næres af, at de selv lykkes med det, de tror på og brænder for.

 

Sjovt og nemt er ikke det samme

Det må gerne være sjovt at være frivillig. Nogle vil mene, at det har man krav på som frivillig. Men at gøre det sjovt at være frivillig i din organisation betyder ikke nødvendigvis at det altid skal være nemt at være frivillig.

Selvfølgelig skal vi være en støtte og hjælpe med at løse opgaver for frivillige, når de f.eks. er pressede på tid eller har mistet overblikket. De frivillige skal opleve at have en hånd i ryggen, når opgaverne eller samarbejdet er svært. Det betyder bare ikke, at det er dig, der skal løse deres opgaver.

 

Det handler også om dit arbejdsmiljø

Sat lidt på spidsen, så kommer servicekulturen snigende i det øjeblik, jeres frivillige får en forventning om, at I altid løser deres opgaver, når de ringer og skriver. Du får måske oplevelsen af, at de frivillige forventer, du står klar, når de har brug for, at du løser en opgave for dem.

Den kultur er ofte uhensigtsmæssig. I nogle organisationer skaber servicekulturen de perfekte forhold for tidspres og stress. Det kan f.eks. handle om at skulle tage arbejdet med hjem hver aften, fordi frivillige har ‘forstyrret’ hele dagen. I andre organisationer sørger servicekulturen for at bremse alle former for udvikling. Der er hverken tid eller overskud til,at tingene kan være anderledes.

 

Hvem bestemmer, hvad du skal lave?

Det åbenlyse svar er måske din leder eller de frivillige? Men i organisationer, hvor servicekulturen har bidt sig fast, så er det kulturen, der bestemmer, hvad du skal lave. Din leder forstærke måske blot denne kultur. Blandt de frivillige kan det virke komfortabelt og bekvemt at få ansatte til at lave deres opgaver, samtidig er det blevet en implicit forventning i samarbejdet mellem frivillige og ansatte.

På dette Årsgilde er vi derfor optaget af, hvordan man tager et opgør med servicekulturen i en organisation, der involverer frivillige. Vi har ikke alle svarene på forhånd, men stor portion erfaring fra arbejdet med at styrke det psykiske arbejdsmiljø og udvikle gode værn mod servicekultur.

Dagen veksler mellem oplæg, erfaringsdeling og sjove øvelser.

ÅRSGILDE 14. SEPTEMBER 2023

 

STED:
Musholm, Musholmvej 100, 4220 Korsør

PRGRAM:
09.00   Check-in & morgenmad
09.30   Velkommen
09.45   Servicekulturen i frivillige organisationer sat på spidsen – indblik i vores seneste undersøgelser
10.45   Er du fix’er? Oplæg og sjove øvelser om ‘positionering’ mellem ansatte og frivillige
12.00   Frokost
13.00   Mikroforandringer som radikale forandringer når du vil tage et opgør med servicekulturen
14.30   Pause, kaffe/kage
15.00   Samtale med ekstern oplægsholder om arbejdsmiljøet i frivillige organisationer
17.30   Det officielle program slutter
18.00   Middag

Som medlem i Netværk for Frivilligfagnørder har du automatisk sikret dig en gratis plads på Årsgildet, du skal dog stadig tilmelde dig via nedestående knap.

Er du ikke medlem af netværket, kan du købe en billet til dagen for 2.495 kr. ekskl. moms.

Prisen inkluderer:

  • Billet til konferencedagen
  • Fuld forplejning hele dagen incl. en lækker 2-retters middag om aftenen med et glas vin/øl/vand til.

Hvis du ikke kan få tilmeldingsknappen til at virke, så send en mail til stine@ingerfair.dk.

Årsgildet er den årlige konference og fest for medlemmer af Netværk for Frivillig-fagnørder, der alle arbejder professionelt for og med frivillige

Du er sikkert til mange konferencer om frivillighed, hvor du ofte lytter en hel dag på ’eksperterne’, men Ingerfairs Årsgilde for Frivillig-fagnørder er anderledes. Her er det dig, der er blandt eksperterne på frivillighed – der er nemlig meget, vi kan lære af hinanden og udvikle sammen.

Derudover prioriterer vi, at der er god tid på Årsgildet, hvor du og de andre deltagere kan trække jer lidt tilbage og gå i dybden med en af jeres udfordringer, udvikle videre på en idé fra tidligere på dagen eller blot snakke løst og fast om det, der optager jer i jeres arbejde med frivillige.

Derfor skal du glæde dig mindst lige så meget til at møde en helt masse andre Frivillig-fagnørder.