Årsgilde for Frivillig-fagnørder

ÅRETS TEMA:
Hvordan er frivilligheden organiseret i fremtiden?

Frivillige organisationer landet over deler i denne tid en fælles udfordring: Hvis nye generationer af frivillige ikke snart tager over, lukker de lokale afdelinger. Men tal fra Danmarks Statistik tyder på, at der er færre frivillige, der kan tage over. I 6 ud af 10 af landets kommuner oplever man et fald i antallet af 16-56 årige og en stigning blandt dem over 56 år.

Det betyder, at der er (eller vil være inden længe) færre frivillige at bejle til – særligt uden for de større byer. Oveni denne udfordring skal vi tage højde for, at de yngre generationer agerer anderledes end de ældre.

Kampen om de yngre generationer af frivillige kræver store forandringer i frivillige organisationers organisering og kultur, og på dette Årsgilde sætter vi fokus på en ny måde at organisere frivilligheden på.

 

Cirkler af engagement

Den belgiske management-ekspert, Frederic Laloux, har med sine tanker om og undersøgelser af fremtidens organisationsformer inspireret dette Årsgilde. Særlig Lalouxs tanker om at strukturere organisationer i små teams af 10 personer, som har selvbestemmelse og forhandler roller og opgaver med hinanden er interessante at udforske i en frivilligheds-sammenhæng.

Derfor simulerer vi på dette Årsgilde opbygningen af en landsdækkende frivillig organisation i cirkler af engagement – små selvstyrende teams.

Skal vi skabe et generationsskifte, bliver vi nemlig nødt til at se på hvilke barrierer, der er i den måde, vi organiserer frivilligheden på i dag. Intet tyder på, at folk er mindre engageret, blot at de ønsker andre måder at være engageret på.

 

Hvordan vil din organisation se ud?

Vi skal høre, hvordan nogle frivillig organisationer allerede er blevet inspireret af Frederic Laloux til at ændre deres strukturer og hierarkier.

Du laver nok ikke din organisation om i morgen. Men hvem ved, måske er der noget, du kan gå hjem og sætte i gang med det samme.

Hør, hvorfor Tom fra Danmission deltager på Årsgildet

Årsgilde d. 8. september 2022

Som medlem i Netværk for Frivilligfagnørder har du automatisk sikret dig en gratis plads på Årsgildet, men vi skal stadig have bekræftigelsesmail fra dig, om du ønsker at deltage i dagen.

Er du ikke medlem af netværket, kan du købe en billet til dagen for 2.495 kr. ekskl. moms.

Prisen inkluderer:
Billet til konferencedagen
Festmiddag med vand, vin og øl

Årsgildet afholdes på Musholm i Korsør d. 8. september 2022 fra 9.00-17.00

PRGRAM
09.00   Check-in & morgenmad
09.30   Velkommen & fremtidens frivillige organisation
11.00  Oplæg v/ Helle Tilburg Johansen, vicedirektør i Børns Vilkår
12.00   Frokost
13.00   Cirkler af engagement – nedslagspunkter i Frederic Lalouxs tanker
14.00   Det første og mindste din organisation kan gøre
17.00   Det officielle program slutter
18.00   Ingerfair inviterer på 3-retters middag

HENT PROGRAM

Hvis du ikke kan få tilmeldingsknappen til at virke, så send en mail til stine@ingerfair.dk.

Årsgildet er den årlige konference og fest for medlemmer af Netværk for Frivillig-fagnørder, der alle arbejder professionelt for og med frivillige

Du er sikkert til mange konferencer om frivillighed, hvor du ofte lytter en hel dag på ’eksperterne’, men Ingerfairs Årsgilde for Frivillig-fagnørder er anderledes. Her er det dig, der er blandt eksperterne på frivillighed – der er nemlig meget, vi kan lære af hinanden og udvikle sammen.

Derudover prioriterer vi, at der er god tid på Årsgildet, hvor du og de andre deltagere kan trække jer lidt tilbage og gå i dybden med en af jeres udfordringer, udvikle videre på en idé fra tidligere på dagen eller blot snakke løst og fast om det, der optager jer i jeres arbejde med frivillige.

Derfor skal du glæde dig mindst lige så meget til at møde en helt masse andre Frivillig-fagnørder.