Årsgilde for Frivillig-fagnørder

Deltagerskab er en tilgang, der kan åbne op for ny velfærd, inklusion og flere frivillige. På Årsgildet går vi på opdagelse i, hvad deltagerskab kan være løftestang til, og hvad konsulentens nye rolle er.

Tendenser der presser sig på

I dagens frivillige landskab står vi over for to mærkbare udfordringer, som kræver opmærksomhed og nytænkning.

For det første er frivillige i Danmark generelt blevet ældre, og samtidig ønsker særligt yngre generationer mere fleksible måder at engagere sig som frivillige på.

Den anden udfordring handler om, at frivilligheden generelt er homogen og ikke repræsenterer det mangfoldige samfund, vi er en del af.

Begge udfordringer er konklusioner i den nyeste bog fra forskningens verden: “Gør frivilligt arbejde samfundet bedre?” og disse udfordringer kalder på, at vi finder nye måder at organisere et frivilligt engagement.

 

Deltagerskab som en mulig vej at gå

I Ingerfair har vi undersøgt og metodetestet ‘Deltagerskabslogikken’ som en tilgang i arbejdet med frivillige, som vi i øvrigt er aktuelle med i vores nye bog “Det professionelle arbejde med frivillige”.

Vi ser, at deltagerskabslogikken har potentiale til at tackle de to udfordringer, vi står overfor. I Deltagerskabslogikken arbejder man ud fra tre bærende principper: 1) stærke værdier, 2) faste opgaver med forskellige udførere og 3) en flydende organisering. De fleksible strukturer, tilgangen giver, kan skabe rum for, at flere kan bidrage ift. deres interesser og engagement.

På Årsgildet får du indblik i, hvad Deltagerskabslogikken er, og hvordan den kan anvendes i forskellige kontekster og målgrupper. På den måde kan du bringe gode ideer og inspiration med hjem til din forening eller organisation.

ÅRSGILDE ´24

STED OG TID
D. 5. september 2024 kl. 9.00-17.00 ( middag kl. 18.00)

Musholm, Musholmvej 100, 4220 Korsør

PROGRAM

09.00-09.30 Check-in og morgenmad

09.30 Velkommen

10.00 Udfordringer og dilemmaer der presser sig på i arbejdet med frivillige

12.15 Frokost

13.15 Deltagerskab i teori og praksis

14.30 Forskellige fagspor:
1) Deltagerskab i en kommunal kontekst
2) Deltagerskab i et demokratisk perspektiv
3) Den ansattes rolle i at facilitere og lede deltagerskab
4) Deltagerskab og fondene

17.30 Afrunding af dagen med en Gin & Tonic/øl/vand
18.00 Middag

HENT SAMLET PRGRAM

Som medlem i Netværk for Frivilligfagnørder har du automatisk sikret dig en gratis plads på Årsgildet, du skal dog stadig tilmelde dig på nedestående knap.

Er du ikke medlem af netværket, kan du købe en billet til dagen for 2.495 kr. ekskl. moms. Prisen inkluderer 12 mdr. medlemsskab i Netværk for Frivilligfagnørder.

Prisen inkluderer:

  • Billet til konferencedagen
  • Fuld forplejning hele dagen og middag om aftenen med et glas vin/øl/vand til.

 

TILMELDINGSFRIST D. 22. AUGUST 

Hvis du ikke kan få tilmeldingsknappen til at virke, så send en mail til stine@ingerfair.dk.

Årsgildet er den årlige konference og fest for medlemmer af Netværk for Frivillig-fagnørder, der alle arbejder professionelt for og med frivillige

Du er sikkert til mange konferencer om frivillighed, hvor du ofte lytter en hel dag på ’eksperterne’, men Ingerfairs Årsgilde for Frivillig-fagnørder er anderledes. Her er det dig, der er blandt eksperterne på frivillighed – der er nemlig meget, vi kan lære af hinanden og udvikle sammen.

Derudover prioriterer vi, at der er god tid på Årsgildet, hvor du og de andre deltagere kan trække jer lidt tilbage og gå i dybden med en af jeres udfordringer, udvikle videre på en idé fra tidligere på dagen eller blot snakke løst og fast om det, der optager jer i jeres arbejde med frivillige.

Derfor skal du glæde dig mindst lige så meget til at møde en helt masse andre Frivillig-fagnørder.