Faciliteringsredskaber

Tendenskort – Gå på opdagelse i fremtidens forening og frivillighed

Pris for en printklar pdf-fil 500,00 DKK incl. moms

Tendenser, der påvirker samfundet og frivilligheden, er som bølger: nogle kan vi surfe på, mens andre rammer os i nakken – og så er der masser af bølger, der slet ikke er vigtige for os.

Tendenskortene er en mulighed for at se på nogle af de forskellige bølger, der er, og give anledning til at overveje hvilke små skridt hen mod at sikre organisationens relevans i morgen, næste år og om 10 år, vi skal tage allerede i dag.

På en workshop kan I udvælge nogle tendenser og sammen tale om, hvordan de påvirker jer nu eller i fremtiden evt. ift. en ny type af frivillige, I gerne vil engagere, og hvad I skal gøre for at imødekomme tendenserne.

Tryk på knappen og få efterfølgende tilsendt en printklar pdf-fil.

Brug tendenskortene på en temadag

Mange af vores kunder bruger tendenskortene i forbindelse med en temadag. Vi tilbyder en pakkeløsning, hvor du får en konsulent ud, der holder oplæg og som efterfølgende faciliterer en workshop, hvor tendenskortene tages i brug.

Er du interesseret i dette, så skriv en mail til frederik@ingerfair.dk, så drøfter vi efterfølgende opgavens art sammen.

Nye tider, ny organisering af frivillige?

Pris for køb pr. spil/faciliteringsværktøj 2000,00 DKK incl. moms, ekskl. levering
Pris for leje pr. spil/faciliteringsværktøj 400,00 DKK incl. moms, ekskl. levering

Nye tider, ny organisering af frivillige? er et dialogspil og faciliteringsværktøj om organisering af frivillige. Det handler om, hvordan man som frivilligkoordinator kan organisere og understøtte frivilliges engagement på en ny måde. Spillet giver ikke endegyldige svar, men præsenterer jer for forskellige spørgsmål og situationer, som vil give jer anledning til at trække på egen faglighed og erfaringer.

I spiller ikke mod hinanden, men har sammen rollen som frivilligkoordinator i en patientorganisation, og I skal i fællesskab beslutte, hvordan I understøtter udviklingen i det frivillige engagement.

Det I lærer, om organisering og frivillige, passer til alle typer af frivilligdrevne organisationer.

Formål

Formålet med spillet er at guide jer gennem refleksioner om, hvordan en ny organisering af frivilligheden kan fungere. Undervejs drøfter I hvilke udfordringer, muligheder, ulemper og fordele der kan være ved en ny organisering, som tager udgangspunkt i tankerne om sociokrati (bla. med udgangspunkt i Frederic Laloux’ ’Reinventing Organizations’).

Tryk på knappen og lej eller køb en eller flere spil-æsker.

Brug faciliteringsværktøjet på en temadag

Mange af vores kunder bruger faciliteringsværktøjet i forbindelse med en temadag. Vi tilbyder en pakkeløsning, hvor du får en konsulent ud, der holder oplæg og som efterfølgende faciliterer en workshop, hvor aciliteringsværktøjet tages i brug.

Er du interesseret i dette, så skriv en mail til frederik@ingerfair.dk, så drøfter vi efterfølgende opgavens art sammen.

TEAMLEADER – et læringsspil om ledelse af frivillige

Pris for leje af spil 750,00 DKK incl. moms (ex. levering)

Om spillet:

‘Teamleader’ giver deltagerne mulighed for at prøve deres evner som ledere af frivillige af i et virkelighedsnært scenarie, når spillet sætter dem i velkendte situationer fra deres arbejdsliv som ledere af frivillige.

‘Teamleader’ faciliterer en proces, der integrerer vidensformidling og erfaringsudveksling om ledelse af frivillige. Ved at skabe en fiktiv verden, som stadig er tæt på virkeligheden, gør ‘Teamleader’ det lettere at diskutere faglige problemstillinger i tilspidsede situationer.

Du spiller sammen med de andre spillere mod spillet og for at klare jer, skal I være gode til sætte ord på jeres faglighed, erfaringer og antagelser om god og dårlig ledelse. Igennem spillet skal I forholde jer til dynamikken i frivilliggruppen, så alle føler sig involverede samtidig, med du holder kursen og indfrier dine overordnedes mål og visioner.

‘Teamleader’ en spændende og effektiv måde at lære om ledelse af frivillige – både for de nye og nysgerrige og for den drevne leder af frivillige.

Tryk på knappen og lej spillet, så sender vi efterfølgende en faktura til dig.

Brug spillet på en temadag

Mange af vores kunder bruger spillet i forbindelse med en temadag. Vi tilbyder en pakkeløsning, hvor du får en konsulent ud, der holder oplæg og som efterfølgende faciliterer hele spilseancen. Er du interesseret i dette, så skriv en mail til frederik@ingerfair.dk, så drøfter vi efterfølgende opgavens art sammen.

Frivillighedens helt store spørgsmål

Pris 178,00 DKK incl. moms, ekskl. levering

At reflektere og være nysgerrig i forhold til arbejdet kan give idéer til bedre arbejdsgange. Derfor har vi lavet refleksionskort, der omhandler mange af de helt store spørgsmål i arbejdet med frivillige, som du med fordel kan stille dig selv og teamet.

Refleksionskortene giver dig mulighed for at drømme og være kreativ og derigennem finde de gode løsninger til et bæredygtigt frivilligmiljø.

Med 50 spørgsmål at vælge imellem, kan I på en workshop enten udvælge 2-3 stykker, I taler om i fællesskab, eller I kan bruge dem i mindre grupper, hvor grupperne trækker forskellige spørgsmål, diskuterer det sammen og fremlægger for hinanden.

Tryk på knappen og bestil et- eller flere sæt kort.

Brug kortene på en temadag

Mange af vores kunder bruger kortene i forbindelse med en temadag. Vi tilbyder en pakkeløsning, hvor du får en konsulent ud, der holder oplæg og som efterfølgende faciliterer en workshop, hvor kortene tages i brug.

Er du interesseret i dette, så skriv en mail til frederik@ingerfair.dk, så drøfter vi efterfølgende opgavens art sammen.