To Go-Seminarer

Ingerfairs to go-seminarer og andre gratis arrangementer giver et refleksionsrum og inspiration til arbejdet med frivillige. Arrangementerne er for alle, der har interesse i den frivillige verden.

To go-seminar

Tema: Forankring af projekter på frivillige hænder

Efterårets to go-seminarer sætter fokus på forankring af projekter på frivillige hænder. Vi stiller skarpt på de mange projekttyper og -samarbejder, der kan forankres på enten frivillige hænder eller i samarbejder mellem organisationer. Vi sørger for planlægningsredskaber, organiseringsmyndigheder og ledelsesovervejelser. Derudover har vi samlet gode og mindre gode eksempler fra forankringsforsøg i virkelighedens verden.

Træt af at ikke at få plads på to go?

Bliv STAMNØRD i Ingerfairs forum for frivillighedsfagnørder, og vær sikret en plads på alle to go-seminarer samt mange andre fordele.

Kommende to go-seminarer

December: Fra forankring til fundraising

Henover efteråret har vi gravet ned i temaet forankring af projekter, aktiviteter eller tiltag på frivillige hænder. På dette sidste to go-seminar går vi et skridt videre og flytter fokus til fundraising. Når man som forening skal skrive en fondsansøgning, bliver det ofte efterspurgt, at man skal kommentere på, hvordan den pågældende aktivitet skal fortsætte efter støttekronerne er opbrugt. Derfor har vi inviteret Birgitte Boesen fra Büro CPH til dette to go-seminar. Hun er nemlig fondsrådgiver og lige nu aktuel med bogen “Fonde i bevægelse”

København:
4. december 8.30-10.00
SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V

Aarhus:
5. december 8.30-10.00
Marselisborgcenteret, P. P. Ørums Gade 11, 8000 Aarhus C

Tilmelding: 
To go-seminaret er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er knappe.

Vil du have datoerne for Ingerfairs to go-seminarer i dag?

Som Stamnørd får du datoerne for vores to go-seminarer et halvt år frem og du er garanteret en plads hver eneste måned. Derudover får du en plads på vores årsgilde, muligheden for at sparre med andre frivilligfagnørder, 20% rabat på vores bøger og meget mere.

Tidligere to go-seminarer

Emner fra tidligere to go-seminarer kan rekvireres ud som oplæg eksempelvis på generalforsamlinger, som inspiration til en medarbejderdag, eller noget andet, hvor I ønsker inspiration til jeres arbejde. Kontakt os for en uforpligtende snak.

Fra ønske om flere frivillige til handling!

Her tog Julia B. Hunt fat i de konkrete værktøjer, du kan bruge, når du vil rekruttere nye og andre frivillige.
 
Mange steder handler udfordringerne med generationsskifte ikke om manglende vilje, men om manglende viden om, hvad der skal til. Det er altid nemmest at kommunikere til de potentielle frivillige, der ligner én selv og den frivilliggruppe, man allerede har.
 
På dette to go-seminar greb vi fat i, hvordan man kommer fra et ønske om flere frivillige til rent faktisk at skabe kontakten.

Nye frivillige – hvad skal de lave?

På dette to go-seminar fortalte Troels B. Carlander om, hvordan man kan få nye og andre frivillige ind i sin organisation.

Er det svært at involvere andre frivillige end dem, man normalt har? Er det, fordi de andre ikke er så engagerede som jer, og de skal ændre deres måde at være på? Eller kan I ændre jeres måde at engagere nye frivillige på? Og kan I ændre jeres måde at organisere jer på, så der kan være plads til andre måder at nå jeres formål på?

Fra Veteraner til Generation Z – sådan leder du fem generationer i en frivilligaktivitet

En frivilliggruppe i en organisation er et af de få steder, hvor du har mulighed for at møde Veteranerne, Baby Boomers og Generation X, Y og Z på én og samme gang. Dette er et interessant, men ikke altid konfliktløst, møde. For når de fem ’generationer’ er engageret om samme sag, opstår der ofte uoverensstemmelser eller misforstået hensyntagen. Noget du som leder skal have fokus på, hvis du ønsker en gruppe, der arbejder sammen om sagen.

Med på dette to go-seminar gav Marie B. Holdt giver inspiration til at arbejde med de forskelligheder, der er i en frivilliggruppe.

Netværkskirken – indstillet til samskabelse

I Ingerfair har vi skrevet en bog om ledelse og involvering af frivillige i folkekirken. Derfor har vi fået et unikt indblik i forskellige måder at være kirke på, som præstekirke, som virksomhedskirke og som netværkskirke.

På dette to go-seminar forklarerede Troels B. Carlander og Frederik C. Boll, hvorfor og hvordan netværkskirken tilbyder en gode organisatoriske rammer for samskabelse, som du kan veksle til inspiration til, hvilke rammer din organisation bør have for at være indstillet på samskabelse.

Trin for trin-guide fra et samskabelsesprojekt

På dette to go-seminar gav vi indblik i, hvilke overvejelser du skal gøre dig i forskellige faser af en samskabelsesproces, så du sikrer opbakning og kontinuitet i arbejdet.

Frederik C. Boll og Julia B. Hunt gav også et par fifs til, hvordan man kan arbejde med forhandlingsteknik og konflikthåndtering i praksis.