To Go-Seminarer

Ingerfairs to go-seminarer og andre gratis arrangementer giver et refleksionsrum og inspiration til arbejdet med frivillige. Arrangementerne er for alle, der har interesse i den frivillige verden.

 

Tema: Forankring af projekter på frivillige hænder

Efterårets to go-seminarer sætter fokus på forankring af projekter på frivillige hænder. Vi stiller skarpt på de mange projekttyper og -samarbejder, der kan forankres på enten frivillige hænder eller i samarbejder mellem organisationer. Vi sørger for planlægningsredskaber, organiseringsmyndigheder og ledelsesovervejelser. Derudover har vi samlet gode og mindre gode eksempler fra forankringsforsøg i virkelighedens verden.

 

Udvidede to go-seminarer

I efteråret kommer vi også til at udvide nogle af vores to go-seminarer med nye spændende og gratis tilbud til jer. Vi starter med at udvide vores to go-seminarer i september og november med en efterfølgende sparringssalon vedrørende fondsansøgninger. Her får du:

  • Sparring på din projektide fra os fra Ingerfair og muligheden for at få vendt din ide med de andre deltagere.
  • Inspiration fra vores samarbejdspartnere, som vi rådgiver på deres projekter. De kommer og fortæller om deres erfaringer med processen fra ‘idé til fondsfinansieret projekt’
  • Gode tips og tricks fra vores foretrukne fondsrådgiver, Birgitte Boense fra büroCPH.

Der vil kun være plads til 5 forskellige projekter, og du skal søge om en plads. Vi udvælger deltagere ud fra:

  • At vi modtager 1-3 sider, hvor du kort beskriver projektet, og hvor du kunne få brug for Ingerfair som eksempelvis sparringspartner, kompetenceudvikler, evaluator, analysekapacitet e.l.
  • At det er projektlederen eller en projektmedarbejder med beslutningskompetence, som deltager.

Ansøgning skal sendes til frederik@ingerfair.dk

Sparringssalonen vil foregå efter vores månedlige to go-seminar fra 10.15-12.00. Datoerne bliver offentliggjort og der bliver åbnet for tilmelding ca. en måned for afholdelse (medmindre du selvfølgelig er stamnørd – så får du datoerne for hele efterårets to go-seminarer med det samme)

to go

Kommende to go-seminarer

Denne måned sætter vi fokus på,ledelse, samarbejde og community organizing.

August: Offentliggøres en måned før arrangementet

 

København:
XX. august 8.30-10.00
SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V

Aarhus:
XX. august 8.30-10.00
Marselisborgcenteret, P. P. Ørums Gade 11, 8000 Aarhus C

Tilmelding: 
To go-seminaret er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er knappe. Tilmeld dig her.

Vil du have datoerne for Ingerfairs to go-seminarer i dag?

Som Stamnørd får du datoerne for vores to go-seminarer et halvt år frem og du er garanteret en plads hver eneste måned. Derudover får du en plads på vores årsgilde, muligheden for at sparre med andre frivilligfagnørder, 20% rabat på vores bøger og meget mere.

Træt af at ikke at få plads på to go?

Bliv STAMNØRD i Ingerfairs forum for frivillighedsfagnørder, og vær sikret en plads på alle to go-seminarer samt mange andre fordele.

Tidligere to go-seminarer

Emner fra tidligere to go-seminarer kan rekvireres ud som oplæg eksempelvis på generalforsamlinger, som inspiration til en medarbejderdag, eller noget andet, hvor I ønsker inspiration til jeres arbejde. Kontakt os for en uforpligtende snak.

Stå fast på din faglighed som frivilligkoordinator

– Hør om frivilligkoordinering – den særlige faglighed det kræver at arbejde med frivillige.

– Sådan træder du ind i rollen som organisationens ekspert på frivilligområdet, så du skaber et ledelsesmæssigt frirum til dit arbejde med frivillige.

– Få kollegerne til at forstå behovet for at arbejde på de frivilliges præmisser, så I skaber et velfungerende frivilligmiljø.

– Hvad skal vi med alt det samarbejde? Introduktion til samarbejde med andre organisationer og civilsamfundsaktører

Netværkskirken – indstillet til samskabelse

I Ingerfair har vi skrevet en bog om ledelse og involvering af frivillige i folkekirken. Derfor har vi fået et unikt indblik i forskellige måder at være kirke på, som præstekirke, som virksomhedskirke og som netværkskirke.

På dette to go-seminar forklarerede Troels B. Carlander og Frederik C. Boll, hvorfor og hvordan netværkskirken tilbyder en gode organisatoriske rammer for samskabelse, som du kan veksle til inspiration til, hvilke rammer din organisation bør have for at være indstillet på samskabelse.

Trin for trin-guide fra et samskabelsesprojekt

På dette to go-seminar gav vi indblik i, hvilke overvejelser du skal gøre dig i forskellige faser af en samskabelsesproces, så du sikrer opbakning og kontinuitet i arbejdet.

Frederik C. Boll og Julia B. Hunt gav også et par fifs til, hvordan man kan arbejde med forhandlingsteknik og konflikthåndtering i praksis.

Få et samskabende mindset

På dette to go-seminar fortalte Julia B. Hunt og Marie Holdt om, hvordan du får et samskabende mindset.

De gav inspiration til, hvordan man kan involvere forskellige samarbejdspartnere i sin organisations arbejde.

Fra ønske om flere frivillige til handling!

Her tog Julia B. Hunt fat i de konkrete værktøjer, du kan bruge, når du vil rekruttere nye og andre frivillige.
 
Mange steder handler udfordringerne med generationsskifte ikke om manglende vilje, men om manglende viden om, hvad der skal til. Det er altid nemmest at kommunikere til de potentielle frivillige, der ligner én selv og den frivilliggruppe, man allerede har.
 
På dette to go-seminar greb vi fat i, hvordan man kommer fra et ønske om flere frivillige til rent faktisk at skabe kontakten.

Nye frivillige – hvad skal de lave?

På dette to go-seminar fortalte Troels B. Carlander om, hvordan man kan få nye og andre frivillige ind i sin organisation.

Er det svært at involvere andre frivillige end dem, man normalt har? Er det, fordi de andre ikke er så engagerede som jer, og de skal ændre deres måde at være på? Eller kan I ændre jeres måde at engagere nye frivillige på? Og kan I ændre jeres måde at organisere jer på, så der kan være plads til andre måder at nå jeres formål på?

Fra Veteraner til Generation Z – sådan leder du fem generationer i en frivilligaktivitet

En frivilliggruppe i en organisation er et af de få steder, hvor du har mulighed for at møde Veteranerne, Baby Boomers og Generation X, Y og Z på én og samme gang. Dette er et interessant, men ikke altid konfliktløst, møde. For når de fem ’generationer’ er engageret om samme sag, opstår der ofte uoverensstemmelser eller misforstået hensyntagen. Noget du som leder skal have fokus på, hvis du ønsker en gruppe, der arbejder sammen om sagen.

Med på dette to go-seminar gav Marie B. Holdt giver inspiration til at arbejde med de forskelligheder, der er i en frivilliggruppe.