To Go-Seminarer for Frivillig-fagnørder

To go-seminarer skal skabe faglige fællesskaber

Hvert kvartal er vi værter ved et To go-seminar i København og i Aarhus for vores medlemmer i Netværket for Frivillig-fagnørder.

Vi ønsker, at To go-seminarerne kan være med til at skabe faglige fællesskaber på tværs af organisationer, derfor prioriterer vi samtaler, diskussioner og erfaringsudveksling højt på To go-seminarerne.

Er man interesseret i at snuse til det at være medlem i Netværket for Frivillig-fagnørder, kan man selvfølgelig få en gratis prøvegang på et To go-seminar. Skriv blot en mail til stine@ingerfair.dk.

Husk at både i København og Aarhus er der mulighed for at blive hængende og snakke færdig efter To go-seminariet. Der er kaffe på kanden, og lokalerne er altid booket frem til kl 12.

TO GO-SEMINAR – NU MED MERE TID TIL SPARRING OG REFLEKTION

I efteråret 2021 lavede vi en undersøgelse af, hvad I, medlemmer af netværket for Frivilligfagnørder, synes om netværket, hvad I savner, og hvad I gerne vil have mere af. På baggrund af dette har vi ændret lidt på To go-seminarerne.

I vores undersøgelse kunne vi se, at der er stor efterspørgsel på at dyrke netværket blandt medlemmerne noget mere, samt en lyst til at dykke mere ned i egne problemstillinger i forhold til de tematikker, vi stiller på To go-seminarerne.

Vi har derfor valgt at udvide To go-seminarerne til at vare lidt længere tid, og vi vil fremover være to Ingerfair-værter på To go-seminarerne.

I den første halvdel af To go-seminaret  vil der være fagligt oplæg, diskussion og refleksion i forhold til dagens tema. I den anden halvdel vil vi bruge tiden på at facilitere et eller flere udvalgte problemstillinger fra jeres organisationer.

To go-seminaret I København bliver livestreamet, så man få mulighed for at deltage virtuelt.

Med ændringerne håber vi, at I oplever at kunne gå hjem fra To go-seminarerne med en øget faglig ballast, som I kan tage direkte med ud i jeres egen organisation og bruge.

 

 

To go-seminar 8. februar i København og 9. februar i Aarhus

Værter: Marie Baad Holdt og Frederik Boll

Den store generationsudfordring

Tal fra Danmarks statistik viser, at mange frivillige organisationer deler en fælles udfordring: Nye generationer af frivillige skal snart tage over på bestyrelsesarbejdet, hvis organisationen skal forsætte sit virke, som i dag, men der er ikke nok hænder til at tage over. Det bliver kort og godt et spørgsmål om antal frivillige.

Men noget tyder på, at dette ikke bliver en øvelse, hvor det blot handler om at være de bedste til at rekruttere nye frivillige ind i vante rammer og rutiner. Når vi kigger på de tal og den viden, der er tilgængelige for forskellige generationer og deres frivillige arbejde, så tyder det på, at der bliver færre frivillige at kæmpe om, og at kampen om de yngre generationer kræver store forandringer i frivillige organisationers organisering og kultur.

På dette To go-seminar tager vi hul på snakken om den store generationsudfordring, og du får viden og indsigt i den virkelighed alle organisationer skal forholde sig til, hvis de ikke vil lide organisationsdøden og se nye initiativer tage deres plads.

Som noget nyt giver vi plads til at dykke ned i udvalgte udfordringer fra deltagernes organisationer, hvor vi samlet kommer med bud på løsninger. Har du udfordringer, som du gerne vil have medlemmer af Netværket for Frivillig-fagnørder til at se på så send en mai til marie@ingerfair.dk med en beskrivelse af dine udfordringer i.

KOMMENDE TO GO-SEMINARER:

D. 17. maj kl. 8.15 – 11.30 i Købehavn
D. 19. maj kl. 8.15 – 11.30 i Aarhus

Værter: Lasse F. Petersen og Inge Vahlgren

To go-seminar i februar

Sted d. 8. februar
SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V
Kl. 8.15-11.30

Sted d. 9. februar
Marselisborgcenteret, P. P. Ørums Gade 11, 8000 Aarhus C
Kl. 8.15-11.30

Program
8.15 Croissant og kaffe
8.30 Oplæg og diskussion om den store generationsudfordring
10.00 Kort pause
10.15 Facilitering af udvalgte udfordringer fra deltagernes organisationer
11.30 Tak for i dag!

Hvis knappen ikke virker hos dig, så send i stedet en mail til stine@ingerfair.dk

Hvad er Ingerfairs To Go-seminarer?

Ingerfairs To go-seminarer er en del af vores kompetencegivende forum for Frivillig-fagnørder. Her får du et refleksionsrum, inspiration til arbejdet med frivillige og mulighed for at møde og sparre med andre, som arbejder med eller interesserer sig for frivillighed.

Læs mere om hvordan du bliver medlem af Netværket for Frivillig-fagnørder og få gratis adgang til vores To go-seminarer.

Er du interesseret i at få en gratis prøvegang på et To go-seminar, er du velkommen til dette. Skriv blot til stine@ingerfair.dk