Frivillighed på kulturområdet
Der kan være fart over feltet, når festivaler, koncerter eller byfester afvikles. De frivillige ildsjæle og lokale drivkræfter kan sætte et lokalsamfund på den anden ende og skabe gode oplevelser for borgere og tilrejsende.
Frivillighed på kulturområdet kræver gode organisatoriske og ledelsesmæssige kompetencer blandt frivillige og medarbejdere. Der er ofte mange frivillige involveret i en event, og de er organiseret i mange forskellige frivilliggrupper.
Det handler om at holde frivillige på alle niveauer informeret og motiveret – også når der skal ryddes op efter eventen. Derfor skal der være styr på kommunikations- og kommandovejene i de mange ledelseslag, og samtidig skal der også koordineres med en række samarbejdspartnere.
Sådan arbejder vi med frivillighed på kulturområdet
I Ingerfair klæder vi frivillige og medarbejdere på til opgaven, så de har overblikket og kan lede og koordinere mange frivillige. Ofte leverer vi kurser om koordinering, ledelse og motivation i forbindelse med frivillighed på kulturområdet. Vi bistår også med strategiudvikling og sparringsforløb for kulturorganisationer, som gerne vil blive endnu bedre til løbende at håndtere et stort antal frivillige.
Som ny leder i et nyt hus er det fantastisk at give bolden op og lade en anden drible den op i målområdet. Være tryg ved at starte forfra, stille spørgsmålstegn ved alt, være forvirret, søgende og intellektuelt udfordret. Velvidende, at det hele bliver samlet op og lagt til rette, så vi i sidste ende føler os klar til at skyde på mål. Det gjorde Frederik fra Ingerfair for os.
Kathrine Krone Laurent, Sekretariatsleder, Byens hus Roskilde, Roskilde Kommune