Ekspertiser

Kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige

 

Det er afgørende for din organisation eller forening at have styr på kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige. Det gælder både, når I rekrutterer frivillige, når I fortæller andre om, hvorfor organisationen eksisterer, og internt, når I skal engagere frivillige i nye projekter.

Alt for ofte modtager man information, der får en til at tænke: ”Og hvad så?” Det er den værst tænkelige reaktion. Det er værre, end hvis modtageren bliver sur over informationen og budskabet, for det viser i det mindste engagement og interesse. Ligegyldighed kan ikke bruges til noget, og er modtageren først blevet ligeglad, er det svært at engagere denne igen. Derfor skal din kommunikation så vidt muligt altid fortælle, hvad du gerne vil have modtageren til at gøre som det næste skridt. Det kalder vi engagerende kommunikation eller handlingsrettet kommunikation.

Det betyder, at du ikke blot giver information videre til modtageren, men at du skaber engagement og hjælper modtageren med at forstå, hvad vedkommende videre skal gøre med indholdet af kommunikationen. Hvad enten det er at ændre opfattelse, dele en god nyhed, melde sig som frivillig, stemme til generalforsamlingen eller donere penge til organisationen.

Kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige

 

Sådan understøtter vi brugen af kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige

Sociale medier såsom Twitter og Facebook er ikke til at komme uden om. Mere end tre millioner danskere er til stede på sociale medier, og det gør det nemt og hurtigt at nå nye målgrupper med de samme gode budskaber. Men det kræver en solid forståelse for potentialerne og rækkevidden af sociale medier.

I Ingerfair bistår vi med at lave fede rekrutteringsmaterialer, lægge en god plan for kommunikationen på Facebook – eller måske bare lære, hvordan Facebook fungerer. Det kan være som et kort oplæg eller en kursusdag, men ønsker I sparring på, hvilke budskaber I skal vælge, og hvilke målgrupper I skal sigte efter, er sparringsforløb det bedste for jer.

Vil du have mere inspiration om kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige?

Artikler om kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige

Kurser i kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige

Bøger om kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige

Sådan bruger du kultur- og kommunikationsanalyser til at skabe et bæredygtigt frivilligmiljø

Eksempler

Her kan du se hvordan vi har grebet opgaven an, når vi har arbejdet med kommunikation og sociale medier sammen med andre af vores kunder. 

Kursus i brugen af sociale medier til rekruttering af frivillige

På frivilligcentrene i henholdsvis Helsingør og Sydsjælland-Møn blev der afholdt kursus i brugen af sociale medier til rekruttering af frivillige for lokale foreninger. Kurset leverede en praksisnær introduktion til brugen af sociale medier, og hvordan blandt andet Facebook kan bruges til at engagere potentielle frivillige.

Kursusdeltagerne fik gennem kommunikationsteori og konkrete cases mulighed for at omsætte teori til praksis gennem kurset, hvilket betød, at de kom hjem med en klar kommunikationsstrategi for deres egne sociale medier.

Kontakt Ingerfair

Foredrag, kurser, sparringsforløb eller noget helt fjerde? Tag endelig fat i os, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan understøtte dit arbejde med kommunikation og sociale medier i arbejdet med frivillige.