Ekspertiser

Frivillighed i interesseorganisationer og politiske partier

 

Aktive frivillige medlemmer og partisoldater er vigtige medspillere i et stærkt og velfungerende civilsamfund. Derudover betyder et stort antal frivillige flere ressourcer, hvilket fører til større gennemslagskraft og i sidste ende større troværdighed. Med mange frivillige kan man nemlig råbe sit politiske budskab lidt højere.

På baggrund af vores store erfaring med ledelse af frivillige har vi i Ingerfair identificeret seks typer af frivillige. Der er i dag en tendens til, at de mennesker, som engagerer sig, ønsker at se en hurtig, konkret forskel i samfundet som følge af deres engagement. For mange frivillige i interesseorganisationer eller politiske partier er det selve grundstenen i deres frivillige engagement.

Derfor oplever mange politiske partier og interesseorganisationer manglende interesse for det klassiske bestyrelsesarbejde. Vi hjælper derfor ofte med at skabe nye muligheder for frivilligt engagement. Vi mener nemlig, at det også gør en forskel for vores samfund, hvis man er med til at arrangere en støttefest for flygtninge eller male bannere til en demonstration.

 

Sådan understøtter vi arbejdet med frivillighed i interesseorganisationer og politiske partier

I Ingerfair hjælper vi organisationer og foreninger med at forstå og udnytte den nye form for engagement. For ja, engagementet har ændret sig, men det betyder ikke, at der ikke findes masser af engagement derude.

Vi vender gerne tingene lidt på hovedet, og Ingerfairs konsulenter kan tilbyde et forfriskende indspark udefra og hjælpe jer med at bryde med vanetænkning. Vi har erfaring med mange forskellige formater i relation til frivillighed i interesseorganisationer og politiske partier. Vi har både faciliteret konferencer for HK, lavet sparringsforløb for DIPD og bistået Ingeniørforeningen i udviklingen af deres frivilligstrategi og -politik.

Vil du have mere inspiration om frivillighed i interesseorganisationer og politiske partier?

Nyeste artikler fra NGO Life