En fælles retning er et længerevarende arbejdsmiljøforløb, som vi laver i 2022-2023 i en ungdomsorganisation, hvor det er unge frivillige, der står i spidsen for organisationen.
Organisationen har mere end 10 medarbejdere, og der er tilfælde af stress sygemeldinger. Samtidig står organisationen overfor at vokse i antal medarbejdere.
Vi har indledt forløbet med at interviewe medarbejdere, leder og frivillige bestyrelsesmedlemmer samt foretager trivselsundersøgelser – både blandt ansatte og frivillige i bestyrelsen. Denne indledende afdækning peger på, at de unge frivillige og medarbejderne har vidt forskellige opfattelser af, hvad organisationens retning er. Derfor er der en oplevet kløft i forhold til at kunne samarbejde fra begge sider. Det har givet udslag i frustrationer både blandt ansatte og frivillige.
Formålet med forløbet er, at:
- formulere kerneopgaven i organisationen så der er en fælles enighed om, hvad organisationen er sat i verden for, og hvem der er ansvarlig for at gøre hvad og hvordan.
- understøtte lederen i at opdele organisationen i afdelinger og etablere en ledergruppe.
- nedsætte en AMO og strukturere AMOs arbejde.
Forløbet er et sparringsforløb med leder, der er workshops for frivillige og ansatte og et særskilt forløb for ledergruppen.
Resultatet håber vi bliver, at:
- at ansatte og frivillige oplever at trække i samme retning.
- at de nye mellemledere har tryghed i opgaven.
- at den øverste leder har tryghed i at uddele ledelsen til andre.
- at der bliver nedsat en AMO.