A-Å om civile samfund

I denne episode af Ingerfairs podcast har vi besøg af Anker Brink Lund. Han er professor, dr. phil på Copenhagen Business School v. Center for Civilsamfundsstudier og så har han for nyligt udgivet bogen A-Å om civile samfund. Og netop denne bog er grunden til, at vi har inviteret Anker ind på vores kontor. Vi vil nemlig gerne vide mere om de tendenser, som Anker og hans kollega Gitte Meyer ser for civilsamfundet anno 2019

I løbet af podcasten diskuterer vi, hvordan det civile kan være mange forskellige ting alt afhængig af, hvem man spørger, og derfor er “det civile” først og fremmest et rum, hvor vi kan være uenige. Vi kommer også ind på, hvorfor “det civile” ikke er en sektor, hvilket du måske kender Anker Brink Lund for at postulere. Vi får også historien om, hvad The Simpson har med det civile samfund at gøre, og hvorfor det som organisation er helt essentielt at have en forståelse for, at der er forskellige måder at være medborger på.

Bogen er skrevet som en encyklopædi, og derfor slutter vi podcasten af med at slå et par tilfældige ord op i bogen, hvor vi endte på republikanisme, ævred, bureaukrati og quit pro quo. Hør mere om denne lille bog om store ord, hvor man enten farer vildt i labyrinten eller bliver klogere. Lyt med på podcasten og se, hvor du ender.

Fra viden til virkelighed

Denne podcast er en del af serien “Fra viden til virkelighed”. Serien har til formål at bygge bro mellem forskerne og praktikerne. Her sætter vi fokus på, hvordan man kan bruge faglig viden ude i virkeligheden til at løse praktiske udfordringer.

 

album-art

00:00