I denne episode har vi fået besøg af Birgitte Boesen fra büroCPH backstage i Ingerfairs podcast. Vi har inviteret Birgitte til Ingerfairs Årsgilde, hvor hun i samtale med professor Anker Brink Lund

Fra Copenhagen Business School, vil fokusere på de bevægelser, som de ser de danske fonde befinder sig i samt hvad det betyder for organisationer, hvis økonomiske fundament bygger på fondsmidler. Og vi begynder planlægningen lige her, hvor vi brainstormer og udvikler ideer mens mikrofonen er tændt.

Til daglig arbejder Birgitte med rådgivning af både private organisationer og institutioner, interesseorganisationer, universiteter, m.m.

I løbet af episoden giver vi dig et indblik i samspillet mellem det civile samfund og fonde. Diskussionen drejer sig bl.a. om nødvendigheden af at bibeholde en god relation til fondene samt spørgsmålet om, hvorvidt man som NGO bør lade sig fusionere med andre. Der diskuteres også den potentielle problematik ved fondes professionalisering og det medfølgende dilemma om, hvorvidt det er blevet sværere for mindre organisationer at søge penge. Samtidig stilles simple spørgsmål om, hvem man som organisation bør samarbejde med, og om man bør acceptere midler fra hvem som helst. Endeligt får du et indblik i Birgittes store viden om fondenes rådighedsbeløber, fordelingsprincipper og forandringsfilantropiske udvikling.

Episoden giver derfor en smagsprøve på, hvad du som deltager på årsmødet kan forvente af samtalen og en mulighed for at forberede sig, så du kan tage en del af snakken, når vi inviterer jer deltagere med i samtalen. Og hvis du ikke har mulighed for at deltage i årsgildet, så kan du få en lille bid her!

Årsgildet afholder vi d. 23. maj 2019. Her sætter vi fokus på frivilligkoordinatorens evige to-do liste og så er der tid til masser af sparring, netværk, læring og ikke mindst godt selskab med en masse andre frivilligfagnøder. Og lige nu er der er kun 4 pladser tilbage. Læs mere og tilmeld dig her.

Alt i alt en podcastepisode og en kommende samtale du absolut ikke må gå glip af!